Brian Fallon & the Crowes kommer til Rockefeller 6. desember. Fallon er nå aktuell med sitt første soloalbum.

«Denne er annerledes,» sier Brian Fallon. «Denne er min.» Med stort hjerte og store refrenger lander The Gaslight Anthem-sjefen sitt første soloalbum, «Painkillers». Albumet er produsert av Butch Walker, som også har Taylor Swift, Frank Turner og Keith Urban på cv-en. På udiskutabelt amerikansk vis blandes country og folk med hardcore punkenergi og klassisk rock‘n’roll-sprading.

– Dette soundet har spunnet i hodet mitt så lenge, men det måtte modnes lenge før det kom ut, sier Fallon.

Inspirasjonen til plata hentet Fallon fra hans livslange musikalske kanon, spesielt album som «Born In The USA» og «Full Moon Fever». Som Springsteen er Fallon fra New Jersey, og ekkoet fra Tom Petty er også tydelig til stede. Han beveger seg med solodebuten tilbake til røttene.

– Jeg har prøvd forskjellige ting de siste årene, men dette er stien jeg startet på. Jeg tenkte at jeg skulle gå tilbake til det grunnleggende, fra da jeg startet å skrive låter, og se om jeg hadde blitt noe bedre. Jeg vet at jeg tidligere ikke behersket kunsten, men nå som jeg har lært litt mer – la meg se hva jeg kan få til, sier Fallon kledelig ydmykt.Billetter i salg fredag 17. juni kl. 10.00.