foto: Andrew Paynter

48 artister er allerede sluppet, i dag slipper Trondheim Calling 9 nye navn til vinteres festival.

Det er et slipp med stor sjangerbredde, fra R&B med Samsaya, EDM/pop med Henrik The Artist, nye indienavn som Strange Hellos til veteraner som Cloroform og Elephant9.

Festivalen skriver følgende om artistene:

Samsaya
Sjanger: Pop / R&B
Sted: Oslo

Trondheim Calling 2017 har gleden av å presentere en artist og låtskriver av et virkelig stort kaliber! Med et internasjonalt omdømme som en av morgendagens store popartister, har hun blitt sammenlignet med alt fra Santigold og Nelly Furtado til M.I.A., og fått ros kastet etter seg fra Rolling Stones, New York Times og MTV. I høst kom første singel fra Samsayas kommende tredje plate, «Like Me», som gikk rett inn på spillelistene til NRK P3 og NRK mP3.


ELEPHANT9
Sjanger: Rock / Jazz / Psykedelia
Sted: Trondheim/Oslo

Elephant9 er et musikalsk monster man knapt har sett sidestykke til - hverken i Norge eller i internasjonal sammenheng. Dette høres ut kanskje ut som en voldsom uttalelse, men i tilfellet Elephant9 er det sant. Medlemmene - som har fartstid i Bigbang, Shining, Motorpsycho, Supersilent og en rekke andre konstellasjoner, har i Elephant9 funnet den ultimate plattformen for å speile sine mange influenser og egen musikalitet. Nå er et nytt album like rundt hjørne og trioen legger turen om Trondheim Calling for å vise hva Elephant9 har å by på i 2017.


Henrik The Artist
Sjanger: EDM / Pop
Sted: Oslo

Møt Henrik The Artist. Musikeren Henrik. Poeten Henrik. Henrik i ditt hjerte, og i din nyhets-feed. Som en fjerdedel av Rytmeklubben dukket Henrik opp på klubbscenen tidlig 2015 etter å ha lagt sitt tidligere prosjekt folkE på hylla. Sammen med Rytmeklubben infiserte Henrik klubber over hele landet, holdt faste klubbkvelder på Blå i Oslo på Brukbar/Blæst i Trondheim og ga ut singler som blant annet P3-listede «Girlfriend». Samtidig styrer Henrik i vei for seg selv og produserer en snodig miks av undergrunns klubbmusikk og skamløs pop fra millenniumskiftet, noe som overraskende nok har spredd seg over hele verden på rekordtid. For Henrik handler det ikke bare om musikk - det handler like mye om vennskap. Venner som han treffer online, som Ryan Hemsworth som ga ut debutsingelen «Naked». Venner som fyller opp klubbene gang på gang på steder som Mad Decent Block Party i LA, California. Venner som han samarbeider med, som Kochi Boy, Liz og Diplo (Major Lazer, Jack Ü, Justin Bieber) sitt plateselskap Mad Decent som ga ut hans siste singel «Wild Target».


Cloroform
Sjanger: Rock / Alternative
Sted: Stavanger

Et av Norges mest ukonvensjonelle rockeband er overraskende nok et av landets mest konsistente. Med et debutalbum som dateres til 1998, har Stavanger-trioen Cloroform holdt det gående gjennom utallige stilskifter uten å ta inn over seg de musikalske impulsene som periodevis har skylt i land gjennom 2000-tallet. Med å gi ut instrumentale album preget av jazz og elektronisk musikk, til å vinne Spellemannsprisen for rockealbumet Cracked Wide Open. Tidligere i år kom bandets åttende album «Grrr» og vi kan allerede se frem til niende i rekken som har planlagt utgivelsesdato i 2017.


Einar Stray Orchestra
Sjanger: Pop
Sted: Sandvika


Etter to kritikerroste album, to EP’er og mer enn 250 konserter i Europa og Asia slipper Einar Stray Orchestra sin tredje fullengder via Toothfairy og Sinnbus 17.februar 2017. Det nye albumet er co-produsert av stjerneduoen Marius Drogsås Hagen (Team Me) og Øyvind Røsrud Gundersen (Rumble In Rhodos/Hanne Kolstø). Indie-popkvintetten blander fortsatt kompromissløst klassisk musikk og folk med pop og rock som sender tankene mot Sufjan Stevens, Arcade Fire og Sigur Rós. Tross deres unge alder er de et av landets mest erfarne, lekne og spennende band.


Strange Hellos
Sjanger: Powerpop
Sted: Bergen

Strange Hellos startet høsten 2015 som et studioprosjekt med Odd Martin Skålnes (O. Martin, Aurora) Birgitta Alida Hole (Lumikide), Fredrik Vogsborg (The Megaphonic Thrift, Casiokids) og Even Kjellby (Great News). Stort lydbilde, catchy melodier, drømmende vokal og skitne gitarer var hovedfokus da Strange Hellos samlet seg for å skape musikk – en form for ny-power-pop med deilige referanser til blant annet Teenage Fanclub og Cocteau Twins. Bandet har til nå sluppet singlene «Broken Teenage Heart» og «Summer.» og har høstet god kritikk fra både Norsk og internasjonal presse.


Oppkast ala Kart & Hella Rev
Sjanger: Rap / Hiphop
Sted: Trondheim

"Gilde Ting" er et album som kom som et resultat av det fruktbare samarbeidet mellom Oppkast ala Kart & Hella Rev. Albumet ble sluppet på Trondheimsbaserte Stundom Records på sensommeren i år og i det kulda har lagt seg for alvor over byen, skal duoen sørge for å sette kok på gulvet under Trondheim Calling 2017.

Oppkast ala Kart har i en årrekke holdt koken i Trondheims undergrunn, men kom virkelig frem i lyset da han som én av 15 demoartister imponerte stort under Trondheim Calling 2016. Da hadde han allerede dukket opp som gjest på flere utgivelser og og gitt ut debutalbumet «Uhøytidlig». Han gjenkjennes ofte på sine sløye beats og leverer «bare kule flows» som ar gjort ham til en av Trondheims mest lovende og gjenkjennelige rappere.

Hella Rev kommer opprinnelig fra Asker, og har laget beats i en årrekke. Han sverger til tidløse samplere og hardware, og er en beat-maker av den gamle skolen. Samarbeidet med Oppkast ala kart er et resultat av felles bekjente og gjensidig beundring. Etter å ha laget låten «Lave sko» vinteren 2014/2015 oppsto tanken om et helt prosjekt, og sommeren 2015 ble albumet spilt inn i hjemmestudioet til Hella Rev i Oslo.


FOAMMM
Sjanger: Indie Rock
Sted: Oslo

I krysningspunktet mellom shoegaze, garasjerock og 90-tallets slacker-rock, finner du oslobandet FOAMMM. Bandets debut kom i form av EP-en "Dive Into The FOAMMM" som ble sluppet 26.august av Sheep Chase Records. Med utelukkende gode anmeldelser og omtaler hos NRK P3, Dagens Næringsliv og Natt&Dag, har FOAMMM på meget kort tid utviklet seg fra en fritidssyssel til et av Norges nye indie-håp!


Fejl & Daler
Sjanger: Rap / Hiphop
Sted: Trondheim / Oslo

Fejl & daler er en ny hiphop-duo som snart er klar med sin første albumutgivelse på Trondheimsbaserte Stundom Records. Med opphav i Trondheim og sterke bånd til Oslo, er Fejl & Daler en brobygger mellom to hiphop-miljø. Trønderdialekt og trøndersk attitude mikses opp med tunge elektroniske beats fra tigerstadens undergrunn. Dette er lydsporet til den perfekte klubbkonsert, dypt nedi en kjeller, godt forbi leggetid. Singelen "Fernisering" ligger ute på digitale plattformer og straks kommer oppfølgeren "Dem som e dø".

Fersk video fra Samsaya: