Foto: David Edwards


Always Ascending, en ny plate fra de skotske rockerne, som slippes 9. februar 2018 via Domino / Playground Music Scandinavia.

Albumets ti spor er en triumferende gjenfødelse av bandet, med en overflod av friske idéer og energisk sonisk eksperimentering, skriver Playground i pressemeldingenø

Franz Ferdinand deler nå den aller første låta fra albumet, tittelsporet "Always Ascending".Always Ascending er spilt inn i RAK Studios i London og i Motorbass i Paris, med hjelp fra det franske produsenttalentet Philippe Zdar (Cassius, Phoenix, The Beastie Boys). Bandet har utviklet lydbildet siden sist. Og er tilbake med et sound som vokalist Alex Kapranos refererer til som "simultaneously futuristic and naturalistic".

Bandet annonserer samtidig sin kommende verdensturné, med konserter i USA, Japan og Europa, blant annet på O2 Brixton Academy i London. Foreløpig ingen konserter i Norge.

Franz Ferdinand består av Alex Kapranos, Bob Hardy, Paul Thomson, Julian Corrie og Dino Bardot.

I går kveld markerte Franz Ferdinand annonseringen av "Always Ascending" i byen hvor albumet til dels har blitt til: et launch event på Point Ephémère i Paris ble streamet live og Franz Ferdinand fremførte en rekke låter fra det kommende albumet, samt noen gamle favoritter.

TRACKLIST:
1. Always Ascending
2. Lazy Boy
3. Paper Cages
4. Finally
5. The Academy Award
6. Lois Lane
7. Huck And Jim
8. Glimpse Of Love
9. Feel The Love Go
10. Slow Don’t Kill Me Slow