Foto: Øystein Klock

Som en av Oslos viktigste juletradisjoner serverer Last Train fest og stappa sjappe hver dag i romjula. Billettsalg fra 21.00 hver dag, samtidig som døra åpner.

Her er årets program:

TIRS 26/12 – Ando & Martins julekro 150,-

Med blant andre:
Emile The Duke (synger julen inn)
Silje Huleboer
Oddrun Lilja
DJs McCartney & Cheese + Raymond T. Hauger

To år etter forrige julekro har nervene endelig lagt seg, og Martin Bjørnersen og Ando Woltmann kryper igjen ut av skallet, for å våge seg frempå på ny. Hvorfor? Jo, i en verden som i 2017 synes å gå rett i doss er det én ting som består: Romjul på Last Train. Musikk (fra platespillere), nærvær, samhold og oppsummering av alle disse dagene som gikk (for vi visste ærlig talt utmerket godt at disse var selve livet).


ONS 27/12 – Wet Dreams 150,-

Vennene Bendik, Richard, Eimund og Sebastian møtes støtt og stadig for å spille høy rock sammen. Er du fan av Ramones og Motorhead tror guttene at deres musikk kan falle i smak for nettopp deg. Ryktene sier at deres første fullengder skal spilles inn med svært få midler i løpet av januar måned.
TORS 28/12 - Bladfyk! Soul, jazz & sekstitallspop

The Switch (duo) + Håkon Kornstad + Ståle Liavik Solbergs Blow Out! + DJ Audun Vinger m. fl.

Oslos eneste bar, har stamgjest Audun Vinger uttalt ved en anledning om Last Train, et sted han til og med har vært med på å utgi bok om. Og det er i alle fall en korrekt beskrivelse i romjula. Som i fjor inviterer musikelskeren og bladfyken til romjulsfest fjerde juledag med soul, jazz og sekstitallspop på programmet, med en årlig avspilling av The Rotary Connections psykedeliske juleklassiker «Peace» som sentralt øyeblikk. Når disse tre sjangrene blandes inne på Toget, oppstår meget søt musikk. Det blir også underholdning fra scenen. Som spesielle gjester på årets soirée finner vi bl.a. en sjelden, ja ordet er vel eksklusiv konsert med The Switch Duo, som består av Thomas Sagbråten og Filip Roshauw fra landets fineste popband The Switch, på gitarer og skjønnsang. The Switch spiller inn ny plate i romjulen, og er i siget. Det blir også konsert i regi av Ståle Liavik Solberg, verdens eneste frijazztrommis med sun screen-caps, også kjent som primus motor bak den populære konsertserien Blow Out! på Café Mir. Og den sangeren/saksofonisten som vel har opptrådt på Last Train flest ganger, den enestående Håkon Kornstad!


FRE 29/12 – Perry Dear & The Deerstalkers 150,-

Hvis du en gang i fremtiden får spørsmålet «Hva gjorde du romjulen 1963? har du nå fått anledning til å svare «Var på konsert med Perry Dear & The Deerstalkers vel!».

Fredag 29. desember inntar nemlig guttene scenen på Last Train med et skreddersydd juleshow. Her serveres både shake, slop og hully bully, og som i de tusen hjem ellers i denne romjulstid, en dose, for ikke å si en pose, twist.

Det vil også bli arrangert en festlig konkurranse, hvor en fruktkurv vil bli loddet ut, i tillegg til hovedgevinsten. Førstepremien har vi valgt å kalle «Bli dus med ditt idol». Her får den heldige anledning til å utveksle noen ord (og kanskje til og med telefonnummer) med et valgfritt medlem av gruppen. Det vil også bli mulighet foren liten dans, hvis man ønsker dette. Guttene skal nemlig også spille plater fra sine rikholdige platesamlinger. Alt ligger altså til rette for en uforglemmelig romjulskveld på Last Train.


LØR 30/12 – Brut Boogaloo 150,-

Brut Boogaloo (bildet) slapp den 25. august i år sitt tredje album, «Strike III», og flere fantastiske anmeldelser har strømmet inn. Det ser ut til å være en konsensus om at Brut Boogaloo har laget et av de beste norske rockealbum som har blitt gitt ut på lenge.

Brut Boogaloo består av heftige trommer, groovy bass, store og selvsikre gitarer, fengende vokallinjer og bunnløs energi. At de elsker rock fra 70-tallet høres, men bandet har funnet den vanskelige oppskriften på å hente inspirasjon derfra samtidig som de høres originale ut.