Foto: Alex Hoel

Trondheim Rocks ringer jula inn med et stort slipp før nyåret! Denne gangen byr de blant annet på Scandirock-helter! Det er en glede å annonsere at kultfavorittene i Turbonegro og The Hellacopters står på scenen under årets festival. I tillegg får vi besøk av legendariske Stage Dolls, svenskene i Backyard Babies, samt Trondheimsbandet Johndoe og Tromsø-rockerne i LÜT, kjente for sine energiske liveshow.

«Vi gleder oss allerede utrolig mye til neste års festival og har med dette slippet en veldig sterk line-up som vi vet kommer til å gjøre Trondheim Rocks til en uforglemmelig helg. Jeg mener: KISS, Def Leppard, Iggy Pop, Dumdum Boys, Gluecifer, In Flames, Motorpsycho, Turbonegro, The Hellacopters, Within Temptation, Amaranthe, Halestorm, All them Witches, LÜT, Stage Dolls, Backyard Babies, Johndoe og Asylums. – Dette blir en helg for historiebøkene!» - Martin Nielsen – Live Nation.

TURBONEGRO

Det er trygt å si at Turbonegro er et av Norges mest legendariske rockeband! De har siden starten i 1989 opparbeidet seg internasjonal kultstatus, og står som en bauta i norsk musikkhistorie. 2 februar 2018, 20 år etter klassikeren «Apocalypse Dudes», kom den etterlengtede oppfølgeren til 2012s «Sexual Harassment». Albumet er bandets niende i rekken og har fått den passende tittelen «RockNRoll Machine».

THE HELLACOPTERS

The Hellacopters ble danna som et sideprosjekt av Entombeds Nicke Andersson og Dregen fra Backyard Babies på midten av 90-tallet, og ble selve spydspissen i en ny bevegelse av svenske og norske rockeband. Deres blanding av punk, garasjerock og hardrock har gitt oss mange minneverdige konsertopplevelser og låter for livet. Mange vil nok beskrive kultfavorittene som ett av Skandinavias største og viktigste band.

BACKYARD BABIES

I 30 år har svenske Backyard Babies levert rock’n’roll av ypperste klasse, både live og på plate. Bandet består fremdeles av de fire originalmedlemmene Peder Carlsson, Johan Blomquist, Dregen og Nicke Borg, til tross for at de har tatt noen pauser. I sommer slapp Backyard Babies singelen «Shovin’ Rocks», som er den første fra deres kommende album. «Silver & Gold» er spilt inn i velkjente Park Studios, med den legendariske produsenten Chips Kiesbye.

STAGE DOLLS

I 2019 er det 30 år siden «Love Cries» med legendariske Stage Dolls fant veien inn på de amerikanskje hitllistene. Det norske bandet er innlemmet i Rockheim Hall of Fame, sammen med artister som Dum Dum Boys, De Lillos og Åge Aleksandersen. Her snakker vi låter som «Love Don’t Bother Me», «Still in Love», «Soldier’s Gun», «Hard To Say Goodbye», «Sorry (Is All I Can Say) og «Wings of Steel». Allsang-effekten med andre ord faretruende høy når dette bandet fyrer av sine hits under Trondheim Rocks 2019.

JOHNDOE

Trondheimsbandet Johndoe gjør sin største konsert i hjembyen når de står på scenen under Trondheim Rocks - bare et steinkast unna der de hadde sitt første øvingsrom. Bandet er allerede for veteraner å regne i norsk rock, og har siden den kritikerroste debuten «Ja takk til trøbbel» fra 2003 bare fortsatt å levere. Johndoe har spilt et halvt tusen konserter over hele landet, og deres liveshow har blitt beskrevet som infernalske energiutblåsninger.

LÜT

LÜT har på kort tid etablert seg som et av landets mest spennende rockeband. De har utviklet et unikt, tight og energisk liveshow, preget av et hardtslående lydbilde, store gitarer og melodiøse låter. 2017 var et stort år for Tromsø-gjengen hvor de ble nominert til «Årets beste liveartist» under P3 Gull 2017, «Årets Nykommer & Gramostipend» under Spellemann 2017 og var med i Urørtfinalen. De har også blitt hyllet av Metallica-trommis Lars Ulrich i radioprogrammet «It’s Electric».

Billettpriser:

Dagspass: kr.1150,- +avg.

Festivalpass: kr. 2570,- + avg.

Trondheim Rocks arrangeres av Trondheim Stage og Live Nation. Festivalen finner sted på Dahls Arena i juni 2019. Bekreftede artister: KISS, Def Leppard, Iggy Pop, Dumdum Boys, Gluecifer, In Flames, Motorpsycho, Turbonegro, The Hellacopters, Within Temptation, Amaranthe, Halestorm, All them Witches, LÜT, Stage Dolls, Backyard Babies, Johndoe og Asylums.