Legenden Iggy Pop, Scandirockerne i The Hellacopters, den svenske stjerneduoen , California-bandet Warpaint, indierockerne The Reytons, postpunk-bandet Shame, skotske Twin Atlantic og den irske folkrockgruppen The Mary Wallopers spiller alle torsdag 15. juni på Bergenfest sin store rockedag!

Iggy Pop headliner torsdag 15. juni Bergenfest 2023. Iggy Pop har ikke spilt i Bergen siden 2006 da han spilte med The Stooges i Bergenshallen!

Ikon, rebell, innovatør – kjært barn har mange navn. Vi snakker selvsagt om Iggy Pop, som med rette blir omtalt som punkrockens gudfar. Med Detroit-kollektivet The Stooges tok han rocken til et helt nytt nivå hva råskap angikk. De var uforutsigbare, foroverlente og «farlige». The Stooges var en kortlivet affære i den store sammenhengen, men rakk likevel å sette et uslettelig avtrykk i rockhistorien med trekløveret «The Stooges», «Funhouse» og «Raw Power», som alle ble sluppet i løpet av en fireårsperiode som strakk seg fra 1969 og utover på 70-tallet.Iggy debuterte som soloartist med «The Idiot» i 1977 og fulgte opp med «Lust for Life» noen måneder senere. Singlene «Lust For Life» og «The Passenger» er så ikoniske låter som noen, og fremstår like smarte og skarpskodde den dag i dag som da de ble sluppet.

Iggy Pop har gjennom hele karriere sluppet plater i et jevnt trav, og til neste år kommer hans tyvende, som skal hete «Every Loser». Selv om Iggy ifølge fødselsattesten begynner å dra på årene, har han fremdeles en energi og en ståpåvilje som artister flere tiår yngre enn han må ta av seg hatten for. Det finnes rett og slett ikke hans like.

Og for en katalog han kommer med til Bergenfest. Tør vi håpe på «I Wanna Be Your Dog», «Gimme Danger», «Search and Destroy», og selvsagt «Lust For Life»? I så måte kan det ikke annet enn å bli helt ellevilt på Plenen når Iggy Pop runder av som kveldens hovednavn på torsdagen.

The Hellacopters
Hva ville fenomenet Scandirock vært uten The Hellacopters, femmerbanden fra Stockholm som formelig tok rockeundergrunnen med storm med debuten «Supershitty to the Max!»? Bandet ble dannet av daværende Entombed-trommis, Nicke Andersson, og Backyard Babies-gitarist, Dregen i 1994 for å hylle deres felles forkjærlighet for garasjerock. Resten er på sett og vis historie. Sammen med The Hives, ble The Hellacopters ledestjerner i en hel strøm av band som gjorde stor suksess utover på 90- og 2000- tallet.

Warpaint
Intrikate gitarlinjer, hypnotiske vokaler og drivende post-punk rytmer har vært Warpaints uanstrengte og gjenkjennelige signatur-sound siden debuten i 2010. Nå har medlemmene Emily Kokal, Jenny Lee Lindberg, Stella Mozgawa og Theresa Wayman endelig funnet sammen igjen og slapp i 2022 sitt første album «Radiate Like This» på 6 år. 2023 blir året for en rekke show i Europa med konserter deriblant på O2 Academy, Primavera Sound og deres aller første konsert i Bergen!

Twin Atlantic
Twin Atlantic er et firemanns alternativt rockeband fra Glasgow, Skottland. Med albumet GLA (2016) brøt de en internasjonal lydmur og ble nominert som beste britiske band på Scottish Music Awards og best live act av The Association of Independent Music. Twin Atlantic måtte dessverre avlyse sin konsert på Bergenfest 2022, men er tilbake i 2023. Til konserten på Bergenfest har de med seg ferskeste Transparency (2022), et album som trygler om å bli spilt live og høyt, og det er nettopp det hardtslående og elleville Twin Atlantic skal når de endelig er tilbake på veien igjen!

Shame
Shame måtte også avlyse konserten sin på Bergenfest 2022, men i 2023 spiller et av Storbritannias feteste live band på Bergenfest 2023! Shame ble til rundt Queen’s Pup i Brixton da de fem guttene var i tenårene, og følger i fotsporene til kompromissløse band som The Fall og Television Personalities. I februar 2023 er Shame endelig ute med sitt etterlengtede fjerde album “Food For Worms”. Singelen "Fingers Of Steel" fra november 2022 er en lovende første smakebit på den kommende utgivelsen.

First Aid Kit
Svenske First Aid kit skinner som aldri før på deres femte fullengder passende titulert “Palomino” etter den gullfargede hesterasen. “Det er som en Fønix som reiser seg fra asken – eller en Palomino som rir gjennom ørkenen”, forklarer duoen. Med over en milliard strømminger på Spotify, Brit award-nominasjoner, samarbeid med stjerner som Jenny Lewis, Conor Oberst, George Ezra og Zara Larsson, i tillegg til fantastiske opptredener på The Ellen DeGeneres Show, Jimmy Kimmel og The Late Show med Stephen Colbert har etablert First Aid Kit som Skandinavias mest etablerte duo.

The Reytons
The Reytons har raskt tatt stegene fra lokale helter i South Yorkshire til et av de heiteste nye indie-rock bandene i Storbritannia. Bandet fortsetter å selge ut konsert etter konsert og det er en sann glede å kunne fortelle at deres første konsert i Norge blir på Bergenfest torsdag 15. juni! Deres nye album “What’s Rock and Roll?” kommer 27. januar 2023 og følger opp suksessdebuten «Kids Off The Estate» fra november 2021. Bandet gir ut platen selvstendig, noe de selv betegner som en liten arbeiderklassedemonstrasjon og en langfinger til plateselskapene som ikke hadde troen på dem da de startet opp i 2017.

The Mary Wallopers
Brødrene Charles og Andrew Hendy og deres kompis Sean McKenna startet som en irsk ballade trio og dro Irland på kryss og tvers for å synge og samle inn irske låter. Deres tidlige konserter utstrålte en rå energi best beskrevet som en blanding av Dead Kennedys og The Clancy Brothers.

Live besetningen er nå utvidet til å bestå av hele 7 personer og de irske karene tar med seg sin unike og gledelige versjon av den historiske folkemusikken fra deres hjemland. Det kan fort bli en veldig herlig affære i Magic Mirrors!

Kjøp billetter her!