Boy Pablo, GURLS, Thea Hjelmeland, Ivan Ave og Pom Poko er nominert til årets Bendiksenpris, artistenes egen pris. Bendiksenprisen er på 100.000 kroner og deles ut i regi av GramArt, som er landets største interesseorganisasjon for artister.

I år er det 10. gang at den prestisjetunge musikkprisen deles ut og vinneren offentliggjøres på GramArts sommerfest og 30-årsjubileum på Blå 29. august.

Bendiksenprisen skal være et bidrag til en artist som har kommet et stykke på vei i sin karriere som plateartist eller liveartist. Prisen ble gitt av Kulturdepartementet i anledning GramArts 20-årsjubileum i 2009. GramArts styre, som selv er artister, kårer vinneren.

- Vi har fått inn rekordmange nominasjoner fra en rekke ulike sjangre til årets pris. Det er med glede vi i styret ser bredden og talentet blant norske artister. Samtidig har dette gjort det både utfordrende og morsomt å velge ut årets fem nominerte til Bendiksenprisen. Etter en samlet vurdering av både karrierer, utgivelser og liveopptredener har vi i styret landet på fem artister som vi mener alle er svært gode kandidater til Bendiksenprisen 2019, sier styreleder i GramArt, Ivar S. Peersen.

Om Bendiksenprisen

Prisen er oppkalt etter nestor i norsk popmusikk, Arne Bendiksen som gikk bort i 2009. Bendiksen hadde stor innflytelse i norsk populærmusikk både som sanger, låtskriver og plateprodusent. Prisen skal være et bidrag til en artist som allerede har kommet et stykke på vei i sin karriere, som enten har minst en kommersiell utgivelse eller har konsertvirksomhet av et visst omfang å vise til. Prisvinner velges ut på bakgrunn av aktualitet, fra et vidt spekter av populærmusikalske uttrykk og uavhengig av organisasjonsmessig tilknytning.

Bransjen, medlemmer av GramArt og andre har kunnet nominere mulige kandidater til prisen. Bendiksenprisen er på 100.000 kroner deles ut for 10. gang.

Tidligere vinnere har vært Karpe Diem (2010), Ida Jenshus (2011), Stein Torleif Bjella (2012), Monica Heldal (2013), Highasakite (2014), Spidergawd (2015), Bow to Each Other (2016), Honningbarna (2017) og Ola Kvernberg (2018).