Foto: Jenny Berger Myhre

Spellmann-nominasjoner, Gramart-stipendet, nominasjoner til Bendiksenprisen, Edvard-prisen og Nordic Music Prize, utsolgte konserter rundt om i Europa, spillelistinger på radiokanaler som BBC6, Triple J og flere, og ikke minst: en fantastisk mottakelse av debutalbumet Birthday som blant annet ble kåret til "Årets beste norske album" i Aftenposten. 2019 ble uten tvil virkelig året hvor Pom Poko slo igjennom.

Nå slipper kvartetten første singel fra oppfølgeralbumet til Birthday. Singelen "Andrew" slippes som nevnt allerede førstkommende torsdag, mens albumet "Cheater" kan ventes 5. november. Også denne gangen slippes både singel og album via anerkjente Bella Union.


Martin M. Tonne, trommeslager i Pom Poko, forteller følgende om singelen og låtskrivingsprosessen:

- «Andrew» er et kult eksempel på hvordan den kollektive låtskrivingsprosessen vår lar oss komme på ting som vi aldri ville klart å lage hver for oss. Jeg tror låta starta med en idé Ola hadde om et eller annet rytmisk og melodisk mønster, og jeg (Martin) hadde hatt lyst til å lage noe fram-og-tilbake-greier med gitar og bass en stund, uten å egentlig ha kommet noen vei med det. Vi begynt å jamme rundt med de forskjellige ideene og endte opp med noe vi synes var bra, men som ikke hadde noe særlig konkret igjen av de originale ideene (kanskje med unntak av den beskrivende arbeidstittelen «Counterpoint Funk»). Låta har tre veldig tydelige deler som er ganske forskjellige fra hverandre, men etter å ha bygget opp låta litt bit for bit endte det opp med å føles ganske naturlig å pakke alt det rare rytmiske opplegget sammen med det nesten barnesangaktige refrenget. Vi er veldig glade i hvordan denne låta endte opp med å bli! - Og vi digger å skrive musikk sammen.


Når det gjelder det kommende albumet "Cheater" holder bandet fortsatt kortene tett til brystet, men røper følgende:

- Dette er den første gangen vi har gått i studio med så mye nytt materiale som vi aldri har spilt live, så det var litt vanskelig å vite om greiene var kult eller dritdårlig siden vi ikke hadde fått testa musikken på ekte mennesker, sånn som vi pleier å gjøre når vi kan spille konserter. Men vi øvde på og filosoferte mye om låtene og endte opp med å være veldig fornøyd med det vi har laget!

Singelen "Andrew" kommer til å følges opp av flere smakebiter før albumslipp. Vi kan også vente flere, store Europa-turnéer som vil bli offentliggjort snart.