Foto: Goran Broberg

Til tross for at legendariske The Hives har holdt det gående siden sent nittitall, har de kun spilt i Trondheim én gang tidligere. Nå kommer svenskene tilbake til trønderhovedstaden for å spille fletta av deg på Pstereo – på headlinerspot og eksklusivt i Norge!

Fagersta-bandet ga ut debutalbumet «Barely Legal» i 1997, men det var debutoppfølgeren «Veni Vidi Vicious» fra 2000 som skulle bli deres tidligste claim to fame. I samme periode hadde bandet fått ry på seg om å være et av de mest prominente bandene i den pågående postpunk-revivalen, ofte nevnt i samme åndedrag som ingen ringere enn The Strokes og White Stripes. Likevel, The Hives’ underliggende punkbakgrunn har gjennom hele bandets karriere bidratt til å tilføre sjangeren en ny, dyptstikkende dimensjon.

Som om ikke det er nok, har bandet med sine høyenergiske livekonserter mang en gang blitt utnevnt til å være et av verdens aller beste nålevende liveband. Man skulle tro at et band som i så stor grad fanget zeitgeisten på tidlig totusentall i 2019 hadde utspilt sin rolle, men bandets konserter de siste årene vitner om det rakt motsatte.

Siden utgivelsen av det fabelaktige albumet «Veni Vidi Vicious» har bandet gitt ut «Tyrannosaurus Hives» (2004), «The Black and White Album» (2007) og «Lex Hives» (2012). På 17. mai i år brøt de stillheten for første gang på en årrekke med låta «I’m Alive».

Vokalist og frontfigur Howlin' Pelle Almqvist beskriver kanskje låta best: «I’m Alive’ is a song about crawling up from under a rock and obliterating all resistance that sounds like crawling up from under a rock and obliterating all resistance because it is a band crawling up from under a rock and obliterating all resistance. Use it in your own life to help you obliterate your own resistance»! I sommer kommer The Hives for å utrydde all motstand på Pstereo!

- The Hives er bandet som blåser publikum av banen, gang på gang! De har hatt en gedigen oppsving de siste årene, er en garantist for fest og turnerer for utsolgte hus verden over. Det er få liveband i verden som klarer å matche energien til Pelle & co, og vi er sikre på at dette blir en avslutningskonsert som det vil gå gjetord om i år fremover! Sier bookingansvarlig Kim Aasli.

Hør den nye singlen her!