Foto: Anne Birgit Kalvik

Dei irsk-amerikanske punkarane spelar eksklusiv festivalkonsert på Malakoff til sommaren.

- Vi har prøvd å få Flogging Molly til festivalen i mange år. Har du ikke sett Flogging Molly i aksjon på scena, så har du ei fantastisk konsertoppleving i vente. Få band klarer å forene publikum på tvers av sjangergrensene slik som denne sjumannsgjengen fra Los Angeles gjer, fortel festivalsjef Arnt-Ivar Naustdal.



Bandet appellerer stort til norske publikummere: «Stemningen er oppunder taket, og vaktene har mer enn nok å gjøre med å få unna flyvende ølglass og crowdsurfere ... Kvelden er en av de sjeldne, en av de konsertene der man er oppriktig lei seg for at det er slutt,» skrev Musikknyheter etter konserten på Sentrum Scene i 2016. Les hele anmeldelsen her!

Gruppa starta opp som husband på puben Molly Malone’s i Los Angeles på nittitallet. Der slo dei til med fiolin, mandolin og trekkspill kombinert med skitne gitarar og harde trommer. Med irskfødte Dave King i front, spelar Flogging Molly keltisk inspirert punk med ei så strålande innleving at mykje skal gå gale om ikke alt som er av publikum er i fullt firsprang i løpet av første låt. Bandet bygger vidare på tradisjonen fra The Pogues og The Dubliners, men tar også med seg litt California-sol frå landsmenn som Bad Religion og Rancid Flogging Molly skriv viser om død og kjærlighet, politikk og fattigdom og sjølvsagt om fest og basar. Bandet har slik som sjangerkameratane i Dropkick Murphys gjort eventyrlig suksess på konsertarenaer rundt omkring i verda, og no er dei klare for å innta Nordfjordeid, skriver festivalen.