Foto: Emil Daniel


Det svenske indiefolk-bandet ga i januar ut singelen Con of the Century - første låt ut fra deres kommende debutalbum. I dag slipper de singel nummer to, Rebel’s Run.

Et av bandmedlemmene, Leo Lönnroth, forteller om låten:
- Låten er inspirert av Sabina Ddumbas historie i TV-programmet "Så mycket bättre" (svenskenes svar på "Hver gang vi møtes"), der hun fortalte om sin fars skjebne. Hun beskriver hvordan han, sammen med flere andre, skulle henrettes under Idi Amins regime i Uganda. Men akkurat da det ble hans tur, tok geværmennene en pause. Sabinas far benyttet sjansen og rømte. Han flyktet og havnet til slutt i Sverige. Ifølge Sabina har han aldri siden det klaget over noe, og det er noe utrolig fint over det. I Rebel's Run har vi forsøkt å fange den ytterste desperasjon og det uunngåelige håpet man får når man ikke har noe annet valg, enn å rømme. Det er så lett å glemme, men den absolutt største gaven vi noen gang er gitt, er livet selv.

Gøteborg-baserte Maple & Rye består av Leo Lönnroth, Gustav Rybo-Molin, Milton Lönnroth og Henrik Bielsten.
Debut-EP'en deres Nothing Poetic kom i 2017 og ble tatt godt imot av både publikum og presse. EP'en inkluderte singelen Hymns of Poseidon som nådde Topp 10 på Spotifys Viral Sweden 50-liste. Etter å ha signert med det Stockholm-baserte Icons Creating Evil Art er målet satt høyt for internasjonal lansering i år.

Bandets debutalbum For Everything kommer i mai.

Lytt til Rebel's Run her.