Foto: Emil Daniel


Historien om Maple & Rye starter i Gøteborg en gang sent i 2015. Gustav Rybo-Molin og Leo Lönnroth var kollegaer, da de på det tidspunktet begynte å tenke på å starte et band sammen. I løpet av den vinteren ble en akustisk duo bestående av de to gitarspillende vokalistene født. Senere ble tremenningen til Leo, Milton Lönnroth, med i bandet på bass. Trioen fikk videre med seg trommis Henrik Bielsten omtrent et år senere. Inspirert av band som Mumfords and Sons og The Lumineers, ønsket de å ta et steg tilbake fra det elektroniske, og holde musikken ekte og naturlig. Resultatet er Maple & Rye, et folk-rock-band med røtter tilbake til indie-scenen i Gøteborg.

Bandet gav ut sin første EP, Nothing Poetic, i fjor. Dette var ikke så lenge etter debut-singelen Lost. Forrige uke gav de ut en ny singel, Only Hope, og er nå også aktuelle med konsert på Parkteatret i Oslo førstkommende fredag. Bandets siste opptreden på Pustervik i Gøteborg solgte ut etter kort tid. Med seg som support på Parkteatret har de den svenske duoen Summer Kid og Oslobandet Charlotte & Thieves. Sistnevnte vant for øvrig OverOslo sin talentkonkurranse «Max lovende» i fjor.

Vi har fått noen billetter til konserten på Parkteatret for å dele ut, så dersom du har lyst å ta med deg en venn og oppleve Maple & Rye live er det bare å fortelle oss hvorfor du har lyst å dra på konserten i skjemaet under. Vi trekker noen heldige vinnere førstkommende onsdag, som kontaktes på epost.