Foto: Sara Angelica Spilling


Fem år etter at debutalbumet deres kom ut er Vonheim endelig klare for å dele mer musikk med verden. Fansen vil nok merke noen endringer i både bandets lineup og sound. Den vanskelige andreplata «In the Deep» kommer 8. mai.

Først ut er den nydelige singelen Westcoast.

- Vonheim ble startet på guttetur til Vestlandet. I stedet for å dra til NY eller London dro vi til den lille bygda Flø på Sunnmøre og rigga oss til i det lokale forsamlingslokalet. Her spilte vi inn våre første demoer, spiste altfor seine middager og la alle ideer på bordet. Bandnavnet kommer selvsagt fra der det startet. Derfor er det også fint å legge historien i låta til Vestlandet, der naturen er voldsom og ganske ofte preget av heftig vær og umulige forhold. Men der formiddagen har vært mørk, kan ettermiddagen være vindstille og innbydende. Låta handler om å komme seg ut av noe som er vanskelig, og plutselig befinne seg der man vil være, forteller bandet.

- Vi har avlyst planlagte konserter på grunn av korona, men skal ut og presentere albumet live når alt dette er over. Norge: Ja. Tyskland: Sannsynligvis. Som erstatning kommer vi i første omgang å gjøre en live-innspilling i studio av alle låtene, filme og legge ut på www.facebook.com/vonheimband rundt albumslipp (8 mai). Foreløpig holder vi oss langt vekk fra hverandre, minst to meter. Og øver som gale hver for oss ? Men gleder oss sykt til å spille sammen igjen!

Siden Vonheims siste albumutgivelse i 2015 har det skjedd mye. De har sagt takk og farvel til to bandmedlemmer, men også ønsket to nye velkomne inn. Som det svært demokratiske bandet de er har dette naturligvis ført til noen endringer i soundet deres. Fra å være et hardt og monumentalt band med store trommer og breie gitarer har Vonheim begynt å gi mer plass til synthavdelingen.

Bandet beveger seg fortsatt innenfor post-rocken, men med en forsiktig tilnærming til det elektroniske.

Bandets vokalist Erlend Vesteraas er en velholdt hemmelighet. For de fleste er han kanskje kjent fra band som St. Morritz, Leif and The Future og Konradsen. I tillegg har han blitt hyppig brukt både på scenen og i studio av artister som Maria Solheim, Narum, Fay Wildhagen og Magne Furuholmen. Resten av bandet består av Ståle Gilberg (gitar), Lars Event Tørresen (trommer), Kjetil Gilberg (bass) og Eivind Engedal (synth/gitar). Etter år med skriving og innspilling i Sounderground Studios hos Arne Aasland, er endelig Vonheims andre album ferdig.