I forbindelse National Gun Violence Awareness Day, har Pearl Jam for første gang sluppet orginalvideoen av "Jeremy" som MTV nektet å vise. Singelen fra debutalbumet som kom ut i 1991, var inspirert av 16 år gamle Jeremy Wade Delle, som skjøt seg foran klassen og læreren hans i Richardson, Texas tidligere det året.

Eddie Vedder hadde lest om tragedien og husket en hendelse fra syvende klasse der en medstudent kom inn i klassen med en pistol og skjøt i stykker et akvarium. Han tok elementer av begge hendelsene og skrev teksten til "Jeremy." Det ble først laget en video på et lite budsjett av fotografen Chris Cuffaro, men da den var ferdig hadde bandet blitt så populært, at en ny og mer kostbar video ble bestilt. Den ble regissert av Mark Pellington.

Den nye videoen slutter med at en mobbet Jeremy i bar overkropp går inn i klasserommet, kaster et eple til læreren, trekker ut en pistol og stikker den i munnen. Den avsluttes med at vi ser at resten av klassen er fryst og dekket av blod.

MTV likte ikke at Jeremy stakk pistolen i munnen, og det ble fjernet, men de beholdt det siste bilde av barna. Redigeringen førte imidlertid til debatt om hva som skjedde i sluttscenen - om Jeremy skjøt seg selv, klassekameratene eller begge deler. Den uredigerte versjonen som nå er ute fjerner all tvil.