Guttene i Revolt er ikke bare i ferd med å avslutte videregående (med unntak av ett medlem som avsluttet i fjor). De har også gjort ferdig en flunkende ny låt som kommer ut i dag.

Kyoto er en hardtslående single, som er hakket hardere enn det som det unge bandet har gitt ut før.

– Det er en av de røffere låtene i vårt repertoar, sier vokalist Ulrik Bolsønes til oss, kvelden før utgivelsen. – Det er noe vi har hatt lyst til å lage i lang tid.

Han beskriver Kyoto som en 3-minutters energibombe som tar for seg maktmisbruk, mistillit og klimaproblemer. Teksten er skrevet av ham og bassist Sigurd Skjølberg, mens melodien er bygget opp sammen med hele bandet i fellesskap på øvingsrommet.

– Vi begynte som vanlig: Vi begynte på låten med å skrive vers og melodi på kassegitar. Resten av bandet kicka skikkelig på låten og vi jobbet deretter videre på den. Vi jobbet grundig på låten, og la på del for del: Versene hver for seg, så refreng, deretter bridge og så siste del av låten. Vi er veldig fornøyd med resultatet


Singelen er spilt inn i Dreamfarm studios i Surnadal.

– Det var et knallbra studio med flinke folk. Vi har gjort flere låter der og skal definitivt tilbake, skryter Ulrik.

Produsent er nok en gang Svein Erik Åmås som driver Audiofarm studios i Ørsta.

– Han har vi jobbet med siden vi startet Revolt. For en magiker!


Revolt, som signerte internasjonal kontrakt med et større selskap i vinter, hadde opprinnelig planer om mange spillejobber i vår og i sommer. I april skulle de spille konsert på Hope & Anchor i London. Dette er en klubb hvor en rekke store stjerner har hatt sine første konserter, blant annet U2, The Cure, Dire Straits og The Police. Det var også planen å spiller på flere festivaler i sommer.

– Planene fremover er å skrive og spille inn så mye musikk vi klarer. Vi har mange låter i vente og skal allerede tilbake til Surnadal og Dreamfarm til helgen for å spille inn en ny låt. Vi får se hva som skjer i sommer. Kanskje vi får til en konsert eller to...

I mellomtiden kan vi høre på den nye låten, Kyoto: