Foto: Hogne Bø Pettersen


For da jeg i fjor snakket med bandet, som består av Nikolai Gagnat (18) på trommer, Emil Frøyen Vold (19) på gitar, vokalist Ulrik Bolsønes (19), Herman Mjåset (20) på gitar og Sigurd Skjølberg (19) på bass, påstod guttene at de hadde vært på filmsettet til den kommende Bond-filmen da det ble spilt inn scener på Atlanterhavsvegen.

Skyldbetynget


Det var i forbindelse med utgivelsen av låten Shatterhand (et kodenavn på Blofeld, James Bonds erkefiende) at dette skulle ha skjedd. På dette tidspunktet var Shatterhand den annonserte tittelen på den nye Bond-filmen. Men når jeg stikker innom øvingslokalet i Molde, en våt og guffen søndag i januar, er guttene litt mindre villige til å snakke om det.

– Ehh… kan vi snakke om det en annen gang, sier Ulrik?

Jeg får likevel ut av dem at det hele hadde vært et PR-stunt, og at de hadde forsøkt å bløffe seg innpå settet med påstå at de hadde vunnet en konkurranse.

– Så akkurat det med at vi var på location, var jo sant, sier Ulrik.

Nytt management


Men dette viser at guttene har skjønt spillet. Ikke bare vet de å skaffe seg PR (jeg trøster meg med at både lokal- og rikspresse gikk på Bond-stuntet), de har også alt på plass når det kommer til management og plateselskap.

Trond Klas Betten i HQindie, som holder til i Bergen tok over managementet for Revolt høsten 2019.

– Vi har visst om Revolt en stund, det har vært gjort et godt arbeid med dem tidligere. Da det åpnet seg en mulighet for oss, var vi selvsagt veldig interessert i det, uttalte Betten til Romsdals Budstikke tidligere i år.

Han driver managementet sammen med William Hut, tidligere soloartist og også kjent fra bandet Poor Rich Ones.

Skal spille på legendarisk klubb i London


Det er en travel vinter og vår for Revolt. Medlemmene er i ferd med å avslutte videregående, mens en av dem studerer i Trondheim.

Inne imellom dette har de spilt på bransjetreffet 100 dager, og i april skal de spille konsert på Hope & Anchor i London. Dette er en klubb hvor en rekke store stjerner har hatt sine første konserter, blant annet U2, The Cure, Dire Straits og The Police. Revolt skal være oppvarmere for Mo Jamil, som vant The Voice i England i 2017. Det blir også flere festivaler i sommer.

Phil Collins


Men før dette skal det lages musikk! Guttene har nå fått platekontrakt med Apollon Records som har artister som Panzerpappa, Poor Rich Ones, Evig Din for Alltid, Pogo Pops og Savoy i stallen.

– Det er rock, svarer Sigurd på spørsmålet om hva slags materiale de jobber med for tiden.

– Vi går litt samme veier som på debuten, tilføyer Ulrik.

– Men vi har utviklet det, for vi utvikler oss jo stadig. Det som kjennetegner oss, er at vi ikke skriver mange låter. Når vi går i studio har vi 3-4 låter med som vi har jobbet med over lang tid.

Planen pr i dag er ikke album nummer to riktig enda. Første utgivelse blir høyst sannsynlig en EP.

– Vi har tre nye låter klare, og så tar vi nok med coverversjonen vi har gjort av Phil Collins-låten In the Air Tonight, sier Emil.

Dette er en låt de pleier å framføre på konsertene sine, og guttene har ry på seg for at de har gjort den til sin egen. Eller, «slik som den egentlig bør være,» ifølge vokalist Ulrik… Nå har de også spilt den inn i studio, og fått laget video til låten:Studenter


Selv om det nå satses tungt på guttene, både på studio- og konsertfronten, så er planen å begynne å studere etter videregående.

– Vi har full tro på at det skal gå bra, sier Ulrik.

– Vi har brukt de fem siste årene av livet vårt på Revolt, så det ville vært helt unaturlig å legge bandet bort. I samarbeid med managementet, skal vi nok få til å lage både musikk og turnere. Låtene kan vi sende over nettet til hverandre, og så får vi legge penger i litt reising.

Bandet er uansett giret og klare. Det er nesten som man skal tro det Phil Collins skriver: Vi kan føle det i luften, at det kommer!