Foto: Eirik Ullebø Kopren

Det ligger lang fartstid i Mads Christensen, med medlemmer som er kjent fra band som Blood Command og Pybanen mellom de syv fjell i vest. Bandet tatt navnet til den danske seriepyromanen som herjet Nordjylland-området på midten av 90 tallet.

Når man spør bandet om hva som var inspirasjonskilder til deres debut album 5212 HELVETE, og får svar som Butthole Surfers, Prince, The Spits og Darkthrone sitt FOAD album, så forstår man fort at dette blir en berg- og dal bane som tar deg nederst i den mørke undergrunnen, så vel som opp blant de på absolutt øverste hylle.

Her får vi servert beksvart mondo-rock, via post-punk og proto kraut, og det ringer til tider i alle bjeller samtidig! Om man har en soft spot for Afghan Whigs, Joyless, The Stooges, og til og med David Bowies’ Berlin-trilogi, så skulle dette være en no-brainer.

Dette er lett, lekent og livsfarlig. Perfekt bakgrunnsmusikk på strandradioen når man spiller badminton med djevelen på varme sommerkvelder, i følge bandet selv.

Første single AMAZING GRAVE er ute via alle digitale plattformer, fredag 14. mai, med en eksklusiv premiere på Musikknyheter.no i dag.

- Låten er en av mange på det kommende albumet "5212 Helvete" som handler om låtskrivers fascinasjon for kniver, stikkvåpen og god gammeldags hevn. Alle har vel hatt lyst til å drepe noen, vel?Debutalbumer «5212 HELVETE» slippes 9. juli på vinyl via Edged Circle Productions.

Følg Mads på Facebook