Foto: Per Heimly

Ida Maria er ute med ny låt fra hennes kommende EP med samme navn: «Dirty Money».

På singelen «Dirty Money» reflekterer hun over sin egen posisjon som rockestjerne og har sett seg mektig lei av rikinger som tjener seg søkkrik på andres hardt arbeid, og bransjefolk og media som tvangsfôrer oss med usunne kvinneidealer.

- Jeg kjemper for at kvinner skal kunne blomstre i musikkbransjen uten å dolle seg opp etter normer laget gamle gubber. Jeg er så stolt over andre sunne kvinneidealer som Aurora, Zara Larsson, Girl In Red og Sigrid. Endelig kan jeg være meg selv uten å bli dømt nedenom og hjem, selv om det har kostet sitt å stå fast på prinsippene sine over tid, forklarer Ida Maria.Ida Maria kom tilbake med et smell med singelen "Sick of You", som et oppgjør med sin egen fortid, og et farvel til året 2020. Etterfulgt av låta «I’m Busy» hvor hun gikk løs på temaet kvinnehat i musikk, ved å tilnærme seg singelen som en rap-plate og snu opp ned på kjønnsrollene. Samtidig var hun denne våren aktuell som programleder på «De neste» som ble sendt på NRK.

Ida Maria høstet strålende kritikker verden over for sitt debutalbum «Fortress Round My Heart» i 2008 og de tilhørende singlene «Oh My God» og «I Like You So Much Better When You're Naked».