Tida og Veien er Senjahopens skive nummer tre siden oppstarten i 2007. Etter debuten ble sluppet i 2010, har hopen sakte, men sikkert opparbeidet seg en liten fanskare som følger bandet tett. Selv om Senjahopen opererer med fem faste medlemmer, bidrar også flere andre musikere på forskjellige instrumenter med jevne mellomrom, særlig i livesammenheng.

Blant bandets medlemmer finner vi flere etablerte musikere. Vokalist/gitarist Henrik Sandnes har vært medlem i Farout Fishing og flere andre nordlandsband. Mest profilert er utvilsomt gitarist Petter Pogo, best kjent fra sin tid i Jokke & Valentinerne, samt Tourettes. Pogos punkerbakgrunn er svært toneangivende, og gir en tyngde og groove som kler bandet godt. Lyrisk er bandets tekster svært enkle og direkte, men på samme tid svært underholdende. Med flere tekster inspirert av Bjørn Hellfuck og andre typiske bygderockband, forsøker Senjahopen derfor heller aldri å legge skjul på hvem som er deres målgruppe. Fyll, fest, fisking og kvinner er alle gjengående temaer på flere spor. At fire av de fem medlemmene kommer fra Nordland, setter naturlig nok også sitt preg på musikken og temaene. Ifølge bandet selv er de ingen homogen gjeng, låter det hele lydmessig overbevisende gjennomført. En rekke fengende og sprakende gitarriff gjennom hele albumet gjør at det aldri blir kjedelig i løpet av albumets ti spor og 40 minutter.

Senjahopen har gitt ut et album med flere godlåter som er garantert å skape god stemning. Uansett setting, enten om man er på fest eller på fisketur, er man garantert godt humør etter en gjennomlytting av Tida og Veien.