Foto: Rosie Matheson

alt-J har kunngjort sitt etterlengtede fjerde album "The Dream", som slippes 11. februar 2022 via Infectious Music/BMG. Bandets nye singel "U&ME" er ute i dag, og ledsages av en musikkvideo som for første gang inneholder hele bandet. "U&ME" er produsert av den mangeårige samarbeidspartneren Charlie Andrew og er den første musikken bandet slipper siden tredjealbumet "RELAXER" som ble utgitt i 2017.

Musikkvideoen er regissert av bandmedlemmet Gus sin bror, Prosper Unger-Hamilton."The Dream" er et album som er inspirert av true crime-sjangeren, der historier fra Hollywood og Chateau Marmont bakes inn med noen av bandets mer personlige øyeblikk. Skjønnhet og mørket sidestilles, og smeltes sammen sømløst og målrettet i de nye sporene.

Albumet vil være tilgjengelig på CD og 180 grams vinyl, i tillegg til vinylformater i begrenset opplag i forskjellige farger.

Det vil også slippes en begrenset utgave av CDén med en medfølgende hardback-bok som gjengir notatboken til Joe Newman, full av hans håndskrevne tekster og tegninger. Artistbutikken vil inneholde pakker der signerte utgaver og eksklusive kassett og vinylformater kan kjøpes.

Singelen ble skrevet i løpet lydprøver over hele verden. Når bandet var tilbake i London og hørte innspillingene, visste de at det var en av deres mest dynamsike låter til nå. Om prosessen sier Joe Newman: "det tok fart på egenhånd, det var best å bare ikke stå i veien, vi nærmest bare var til stede".
Om betydningen av "U&ME" utdyper Gus Unger-Hamilton: "det handler om å være på festival med dine beste venner, å ha det hyggelig, samvær, følelsen av at livet ikke kan være bedre enn det er akkurat nå".

I tillegg til å gi ut ny musikk, har bandet kunngjort den første etappen av deres kommende verdensturné, som blant annet inneholder den mest omfattende nordamerikanske alt-J turnéen noensinne, der bandet blir å høre på arenaer over hele USA og Canada i 2022.

alt-J er et av de mest suksessrike britiske bandene i dette årtusenet. Joe Newman, Gus Unger-Hamilton og Thom Green har gitt ut tre studioalbum som til sammen har solgt i overkant av 2 millioner eksemplarer, mens sangene har blitt streamet over to og en halv milliard ganger. Deres Mercury Prize og Ivor Novello prisvinnende debut "An Awesome Wave", ble etterfulgt to år senere av deres nr. 1 hit, det Grammy og Brit Awards-nominerte albumet "This Is All Yours". "RELAXER" ble utgitt i 2017 og fløy rett inn på topp 10 på den britiske albumlisten rett i forkant av en sommer tettpakket med store internasjonale show, inkludert en headliner-opptreden på Londons O2 Arena og headliner-show på en rekke festivaler. Albumet ble deres andre album som ble nominert til en Mercury Prize.

Galleri av Alyssa Nilsen, Musikknyheter.no