Det britiske indierockbandet alt-J har siden debutskiva «An Awesome Wave» i 2012 vært på leppene til alt fra kredible musikksynsere til den gjengse musikkelsker. Med debutoppfølgeren «This Is All Yours» fra 2014 ble de for alvor allemannseie, og i 2017 kan du oppleve den genierklærte Leeds-trioen på Pstereo.

Mye har skjedd siden bandet ble etablert på Leeds University i 2007. Nå fyller de konsertarenaer som The 02 Arena i London og Oslo Spektrum her hjemme, og spiller generelt for fulle hus verden over. I 2012 stakk de av med Mercury Prize med nevnte debutskive, i tillegg til å bli nominert til tre Brit Awards. Skiva ble også kåret til Album of the Year av BBC Radio 6 samme år. Låten «Breezeblocks» er streamet ufattelige 157 millioner ganger via spotify!

Merittene har ikke latt vente på seg etter debutoppfølgeren kom heller. Med plata «This is All Yours» havnet de rett på førsteplass på UK Albums Chart, i tillegg til å bli nominert i både Grammy-kategorien for beste alternative album og IMPALAs European Indepentent Album of the Year Award.

I 2017 kan du oppleve den mesterlige trioen på Marinen i Trondheim, og allerede i mai kan du korte ned ventetiden når gutta fra Leeds kommer med sitt tredje album!
Punkduoen Slaves fra Kent, England består av Laurie Vincent på gitar, bass og vokal, og Isaac Holman på trommer og vokal. De har holdt det gående siden 2012, og bemerket seg særlig da de slapp debutalbumet «Are You Satisfied?» i 2015. Skiva klatret seg opp til åttendeplass på UK Albums Chart allerede etter én uke, og ble nominert til Mercury Prize, en kåring av årets beste album i Irland og UK.

Duoen høstet anerkjennelse lenge før lanseringen av det kritikerroste debutalbumet, og særlig singelen «Where’s Your Car Debbie?» fikk tung rotasjon på radioen på den andre siden av Nordsjøen. Musikknettstedet Louder Than War mener blant annet at den er «probably the best 2 minute track of the decade so far», og det sier jo litt.

Bandet framstår umiddelbart som en hasardiøs blanding av poprock og punk, men det er nærliggende å tilskrive bandet en sound av lo-fi garasjerock og hardcore i samme slengen. Et barn av vår tid, med andre ord! Et barn i form av en høylytt, energisk og happy-go-lucky brat, som utbasunerer angst, lekenhet og intensitet.

Tidligere i år ga de ut debutoppfølgeren «Take Control». Albumet gjorde det desto bedre enn forgjengeren, og la seg rett inn på sjetteplass i UK Albums Chart. Vi gleder oss til å oppleve energien overført live på Pstereo i 2017!
New York-bandet LVL UP tar det til et nytt nivå på Pstereo 2017.

Med tre studioalbum, to EPer og to splitsingler på samvittigheten har kvartetten fra Purchase, New York siden oppstarten i 2011 bygd seg opp til å bli et prominent navn i indierockmiljøet verden over.

Det var da bandet signerte med det anerkjente plateselskapet Sub Pop og ga ut sin tredje skive «Return to Love» fra tidligere i år at de virkelig tok steget opp fra undergrunnen, og de har siden markert seg som et fabelaktig indieband som evner å ivareta DIY-sounden og dens lekenhet, men fremdeles ta det hele til et nytt nivå. Pun intended.

Bandet består av gitarist og vokalist Mike Caridi, gitarist og vokalist Dave Benton, bassist og vokalist Nick Corbo og trommeslager Greg Rutkin. Sounden baserer seg tungt på den klassiske bass-, gitar og trommer-lineupen, samtidig som de smører et tjukt lag med vokaler på toppen. LVL UPs lydbide forener moderne indierock med lettbeint 90-tallsindie, med forsiktige nikk til både Dinosaur JR og Pavement, samtidig som de evner å fange tidsånden hva indiescenen angår.

Med studioalbumene «Space Brothers» (2011), «Hoodwink'd (2014)» og nevnte «Return to Love» (2016) har bandet en god miks av låtmateriale å velge i, og vi kan banne på at LVL UP kommer til å stå for stor trivsel på Pstereo-plena neste sommer.Pstereo arrangeres for ellevte gang på idylliske Marinen i Trondheim.
Datoene for neste års festival er 17. - 19. august.