Foto: Emil Vestre, Musikknyheter.no

Årets høydepunkt for musikkbransjen nærmer seg og med dagens offentliggjøring fra Hyundai Nordic Music Prize er det 12 nordiske artister som har en ekstra grunn til å glede seg til årets by:larm.

Blant de nominerte er norsk trash metal, hiphop og indiepop representert ved Nekromantheon, Musti, Ane Brun og Girl in red.

Prisen har som mål å skape en sterkere relasjon mellom musikkindustrien i de nordiske landene. Internasjonal interesse og bevissthet rundt hva regionen har å tilby musikalsk er et viktig fokusområde, i tillegg fulllengde albumet som kunstform.

Årets vinner vil også motta en pengepremie på 10 000 euro.

Innflytelsesrike, banebrytende og oppfinnsomme artister nominert
For den nordiske juryen var det vanskelig og utfordrende å kutte den lange listen ned til kun 12 nominerte. Mye og veldig god musikk har blitt produsert det siste året, men juryen mener de har kommet frem til en solid liste som fullt ut representerer bredden, rekkevidden og mangfoldet i Nordens musikalske produksjon.

- Årets nominerte domineres ikke av store navn, men inkluderer innflytelsesrike, banebrytende og oppfinnsomme artister som alle lyser innenfor sine respektive sjangre, er juryen uttalelse.

- Sist vi valgte en vinner av Hyundai Nordic Music Prize, tilbake i mars 2020, ante vi ikke konsekvensene av den forestående covidkrisen. Det er med stor glede at vi endelig er vi tilbake for å dele ut en ny pris og å feire et nordisk musikklandskap som fortsetter å gi oss fantastiske artister og album.

De nominerte til Hyundai Nordic Music Prize er:
Musti (NO) - Qoyskayga
Nekromantheon (NO) - The Visions of Trismegistos
girl in red (NO) - if i could make it go quiet
Bára Gísladóttir/Skúli Sverrisson (IS) - Caeli
Ingibjörg Turchi (IS) - Meliae
Klara Keller (SE) - Hjärtansfröjd EP
Ane Brun (NO/SE) - After the great storm
Lau Nau (FI) - Själö– Original Soundtrack with Sound Environments By Janne Laine
Oranssi Pazuzu (FI) - Mestarin kynsi
Clarissa Connelly (DK) - The Voyager
ML Buch (DK) - Skinned
Baby in Vain (DK) - See Through

Hyundai Nordic Music Prize er en årlig pris for årets beste nordiske album. Inspirert av den britiske og irske Mercury-prisen ble prisen introdusert i 2010 etter initiativ by:larm.­

Prisen har mål om å skape en sterkere relasjon mellom musikkindustrien i de nordiske landene, samt øke internasjonal interesse og bevissthet rundt hva regionen har å tilby musikalsk. Viktig er også fokuset på full-lengde albumet som kunstform. Årets vinner vil også motta en pengepremie på 10 000 euro.

Nordisk jury består av: Birgitte Mandelid (NO), Arnar Eggert Thoroddsen (IS), Ilkka Mattila (FI), Annah Björk (SE) og Anna Ullman (DK har klart 12 nominerte for årets Hyundai Nordic Music Prize.

Videre vil den internasjonale juryen bestående av Jeanette Lee (Rough Trade), Jude Rogers (The Guardian), Eric Deines (Jagjaguwar) og Stuart Maconie (BBC) kåre en vinner 30.9.21.