Danske Clarissa Connelly er vinner av Hyundai Nordic Music Prize

Det er deilig å være dansk på by:Larm. Under by:Larm festivalens første dag, som denne helgen går av stabelen i Oslo, ble vinneren av den prestisjetunge prisen Hyundai Nordic Music Prize kåret. Årets pris gikk for første gang til Danmark og til Clarissa Connelly for albumet The Voyager. Prisen ble delt ut på Dansens hus i Oslo.- Etter et år hvor verden har låst oss inne, har vi revurdert vårt behov for åpenhet og frihet. Dette er et album som lokker deg utendørs. Den friske og strålende atmosfæren, full av undring og fortryllelse med naturen, strekker det seg over både strukturene og trappetrinnene til tradisjonell nordisk folkemusikk med abstrakte digitale eksperimenter Stuart Maconie (BBC) på vegne av juryen.

– Eventyrlig og ambisiøs, men aldri bombastisk eller utilgjengelig, dette er en artist med en fot i to kulturer hvis musikk på samme måte bygger bro mellom det gamle og det moderne fortsetter Stuart Maconie (BBC) på vegne av juryen.

– Det er absolutt ingen andre artister som høres ut som skotsk-danske Clarissa Connelly. Hun var allerede en av favorittene fra årets program hos oss på by:Larm, og at hun nå vinner Hyundai Nordic Music Prize er krona på verket. Hvem andre knytter sammen mytologi fra vikingtiden med retropoppen til Kate Bush og Enya? Og ikke minst – hvem andre kan gjøre dét så uforskammet bra? sier Erik Egenes i by:Larm.

I tillegg til hovedprisen, ble to andre artister og album gitt hederlig omtale: Finske Oranssi Pazuzu for albumet Mestarin kynsi og islandske Ingibjörg Turchi for albumet Meliae.


Disse var nominert