Høsten byr på et kjærkomment gjensyn med 2000-tallets mest sagnomsuste rockeband, The Libertines. De feirer 20-årsjubileet for debutplaten “Up The Bracket” og er klare for å innta Union Scene i Drammen den 30. Oktober 2022!

“The Greatest Rock N Roll Story Of Our Generation” - NME

Carl Barat og Peter Doherty, to likesinnede trubadurer og drømmere, møtes i Øst-London mot slutten av nittitallet – og resten er, som de sier, historie. Sammen utgjør de konstantene i det legendariske bandet The Libertines, med en hyppig utskiftet besetning som ender med Gary Powell på trommer og John Hassall på bass.

Plateselskapet Rough Trade signerte med The Libertines etter å ha sett kun én konsert. Bandet hadde noe tiden manglet – rå, kompromissløs rock som slipper alle hemningene og gir seg hen til livets kaos, med alle dets høydare og lavpunkt. Et sted mellom The Clashs og The Sex Pistols’ inderlige faenskap, og The Smiths’ utstrakte romantikk.

Eventyret var nærmest over før det startet, da bandet utga en rekke singler og to album mellom 2001 og 2004. Med låter som “Up The Bracket” og “Boys In The Band” på setlisten erobrer de publikum med sin berusende umiddelbarhet og tilstedeværelse, i Storbritannia så vel som på tvers av verdenshavene, blant annet på turné med The Strokes. “What A Waster / I Get Along” blir deres første singel, en usannsynlig hit, da den nesten umiddelbart blir bannlyst av Radio 1 og dermed sementerer deres status som uimotståelige provokatører.

Gjennom innspillingen av debutalbumet “Up The Bracket” manifesterer det turbulente forholdet mellom Barat og Doherty seg for alvor. The Libertines’ volatile historie er preget av skiftene mellom kjærlighet og forakt, hjemsøkt av uenigheter, sjalusi og Dohertys rusproblemer. Singelen “Don’t Look Back Into The Sun” og andreplaten “The Libertines”, en moderne klassiker å regne, blir en massiv suksess blant både pressen og fansen, og troner hitlistene i hjemlandet. Under overflaten holder det derimot på å boble over, og bandet oppløses etter mye om og men i 2004.The Libertines forenes ved flere anledninger for en rekke konserter, men fokuserer primært på egne prosjekt som Dirty Pretty Things, Babyshambles og The Jackals. I 2015 utgir de sitt første materiale på over et tiår med det kritikerroste albumet “Anthems For Doomed Youth” (Uncut: “A career peak.”, The Guardian: “Genuinely great songwriters with a uniquely skewed vision.”, Pitchfork: “It’s rich with mood and gorgeous melodies.”).

Nå er The Libertines omsider klar for en ny runde. Over tjue år siden deres spede begynnelse selger bandet stadig ut konserter verden over, minst like sagnomsuste som den gang da. På Giddy Up A Ding-Dong Tour er originalbesetningen tilbake på plass, med Barat og Doherty i spissen. Her vever de i storslått manér sammen deres mest elskede låter med nytt materiale fra en kommende plate, i et spektakulært sceneshow man sent vil glemme.

Bli med når et av Storbritannias mest innflytelsesrike rockeband nok en gang kommer sammen for å skape magi på Union Scene 30. oktober.

Billetter i salg 25. februar kl. 11:00