Foto: Josh Goleman


Bandet har spilt en rekke nye sanger live siden de kom tilbake til veien i mai blant annet på den norske festivalen Loaded i Oslo, og i dag slipper gruppen en av dem som en ny singel gjennom 4AD, «Weird Goodbyes» feat. Bon Iver.

LES OGSÅ: The National på Loaded

Singelen fortsetter tradisjonen med Justin Vernons samarbeid med bandet i studio og på scenen."Det handler om å gi slipp på fortiden og gå videre, for så å bli overveldet av andre tanker," sier The National-sanger Matt Berninger om sangen, som også inneholder strykere av London Contemporary Orchestra som orkestrert av The Nationals Bryce Dessner.

Om prosessen med å lage singelen, sier Aaron Dessner: "'Weird Goodbyes' var en av de første nye sangene vi laget. Jeg lekte med trommemaskiner, som vanlig, og snublet over denne beaten som satt seg fast i hodet mitt -- det føltes som noe bare Bryan naturlig kunne spille. Vi bygde sangen rundt takten. Matts melodi og ord føltes så elegant og rørende fra begynnelsen --- sørget over tap av uskyld og motivasjon, holder fast ved minner og følelser som uunngåelig glipper og sorgen vi alle lider i rare farvel.»

Dessner forklarer også hvordan Bon Iver ble med på sporet, "Jeg kunne på en eller annen måte høre vår venn Justins stemme og hjerte i denne sangen fra begynnelsen. Vi sendte det til ham, og det rørte ham – så sang han så sterkt med Matt.»