girl in red er ute med "October Passed Me By" som er første låt på Sony Music og Columbia Records.

I 2018 ga girl in red ut "we fell in love in october", en fantastisk poplåt om høstlig romantikk. Sangen, som har streamet til Platinum og er den mest avspilte sangen til girl in red, har virkelig tatt pulsen på samfunnet vi lever i. Fansen ble raskt oppslukt av fortellingen, i tillegg til melodien, historien og følelsen til sine egne liv og søken etter kjærlighet.

"we fell in love in october" kan spilles året rundt, men fansen løfter den ekstra frem i august/september og har døpt månedene ‘girl in red-sesong’. Da streames og deles musikken hennes målrettet av fansen som også skaper egne historier til musikken via sosiale medier. På grunn av fansens engasjement kom "we fell in love in october" forrige måned tilbake på Spotify topp 100 mest spilte låter.

Som en takk til fansen, har girl in red gitt ut et frittstående spor med tittelen "October Passed Me By", en oppfølger og fortsettelse av hennes kjære "we fell in love in october". Hør den fantastiske sangen her. I "October Passed Me By" vender girl in red tilbake til en kjærlighetshistorie og åpner opp om følelsene sine.

“I keep the letters that you wrote in a secret place / every now in then I go down memory lane / October passed me by / just like any month / but I still think of the times you took the breath out of my lungs”.

girl in red har i tillegg laget en kortfilm til låten «October Passed Me By». Kortfilmen, regissert av Gustav Johansson, har både den norske skuespilleren Lisa Loven Kongsli og den spansk-svenske skuespilleren Ruth Vega Fernandes i hovedrollene. Se den bittersøte, sårbare men håpefulle historien, satt til høstens kjennetegn, som tepper, raslende høstløvverk og te.I et dypt ærlig brev angående låten deler girl in red:

«Jeg har hatt ’October Passed Me By’ i bakhodet mitt siden juni 2021. Hver høst siden jeg ga ut, ‘we fell in love in’’ i 2018, har jeg blitt oppmuntret til å gjøre mer på sosiale medier for å snakke om låten igjen. Å lage Tiktoks, Instagram-innlegg og andre ting om en sang jeg laget for mange år siden føltes aldri ærlig. Jeg er ikke på samme sted som jeg var da jeg skrev sangen, verken følelsesmessig eller kunstnerisk, så å late som om jeg er det føltes kjedelig og uinteressant. Så jeg fulgte det aldri opp. Men i fjor skjedde det noe i mitt private kjærlighetsliv som brakte opp mange følelser som jeg måtte konfrontere.

Jeg møtte Aaron Dessner høsten 2021. Jeg fortalte ham at jeg hadde en sang jeg hadde skrevet, som jeg ikke hadde begynt å spille den inn ennå, men som jeg ønsket å gjøre ferdig. Jeg hadde aldri jobbet med ham tidligere, så for meg føltes det som en interessant og også lavmælt ting å prøve ut. Jeg skrev sangen ferdig i Oslo og LA, og jobbet sammen med Aaron og med min gode venn Matias Tellez online med innspillingen av den."October Passed Me By" er der jeg er i dag, følelsesmessig og musikalsk. Jeg er takknemlig for det som har vært og er nå fylt opp av kjærlighet til en helt spesiell person som har hatt en enorm innvirkning på meg som person. I tillegg syntes jeg det var mye kulere å utvide universet "we fell in love in october" kunstnerisk, i stedet for å lage noen uinspirerte videoer som vil forsvinne inn i det sorte hullet av innhold som er TikTok.