Loaded er en intim byfestival midt i hjertet av Oslo, med arena på Vulkan og Nedre Foss. Snart er det endelig tid for å nyte musikk og festival i sommerværet, så sett av datoene 9.- 11. juni 2022.

I dag slapp festivalen de første artistene til åpningsdagen.

The National, Sharon Van Etten, Chuck Prophet & The Mission Express, Cassandra Jenkins, Luke Elliot, Frøkedal & Familien kommer alle til Loaded torsdag 9. juni 2022!

Mestermelankolikerne i The National er første headliner ut på Loaded!

De var sist i Oslo i 2017 da de besøkte Sentrum Scene for to utsolgte konserter. Før det var det en majestisk headlineropptreden på Øyafestivalen i 2014. Mye har skjedd siden The National sist var i landet. I 2019 ga de ut det kritikerroste albumet «I Am Easy to Find». Vokalist Matt Berninger debuterte som soloartist med «Serpentine Prison», og brødrene Dessners produktivitet kan tyde på at de har funnet en vei rundt døgnets begrensning på 24 timer.

Bryce har produsert filmmusikk og diverse bestillingsverk, i tillegg til samarbeid med artister som Will Oldham, Sufjan Stevens med flere. Aaron har bidratt på eller produsert musikk fra Mumford & Sons, Bon Iver, Adia Victoria, Ben Howard og mange flere. Han gitt ut to album som Big Red Machine, sammen med Justin Vernon. Sammen har de også samarbeidet med Taylor Swift og virkelig satt sitt preg på hennes nyeste utgivelse «folklore».

Kort sagt, bandet har ikke stått på stedet hvil under pandemien. Bandet har skapt, skapt, skapt, men nå er det på tide å stå på scenen igjen. Vi kan knapt vente.Sharon Van Etten renner ikke ned dørene her i Oslo. Hun besøkte oss først da hun spilte på Øyafestivalen i 2014, for så returnere fem år senere med en dunderutsolgt Parkteatret-konsert. For en konsert dét var!

Uansett. Hvis vi spoler frem til juni 2022 så har fire år passert siden forrige besøk, men nå er hun tilbake. I bagasjen har hun fem kritikerroste album, hvorav det foreløpig siste, «Remind Me Tomorrow», virkelig løftet henne til nye høyder. Det endte ikke overraskende på årsbestelistene til anerkjente steder som Pitchfork, NPR, The New Yorker, Rolling Stone og mange flere.

I likhet med The National, som spiller samme dag, er hun ikke typen til å ligge på latsiden. De siste årene har hun, i tillegg til å lage egen musikk og å være småbarnsmor, prøvd seg som skuespiller, laget filmmusikk og returnert til skolebenken for å studere psykologi. Sikkert mer også, men vi kan ikke forvente å få vite alt hun holder på med.

Som hun selv sa i forkant av forrige konsert: «I want to be a mom, a singer, an actress, go to school, but yeah, I have a stain on my shirt, oatmeal in my hair and I feel like mess, but I'm here. Doing it. This record is about pursuing your passions.»Billettsalget starter i morgen

Les mer og kjøp billetter her