Foto: Terje Dokken

Norges største festival slapp headlinerne Ghost og Pantera og 13 andre band tidligere denne uken, i dag følger de opp med et nordisk artistslipp, før billettene legges ut for salg i morgen.

Rett fra et stappfullt Oslo Spektrum rett før landet stengte på nytt høsten 2021 finner vi finske Nightwish, som gjør en etterlengtet Tons of Rock-debut. «En stort bedre gjenåpning av Oslo Spektrum kunne vi neppe fått,» mente Blezt om konserten i Spektrum.

Wardruna på sin side har blitt en av Norges største musikkeksporter, og populariteten har eksplodert etter at de også bidro med soundtrack til suksesserien Vikings. Til sommeren topper de plakaten på flere festivaler rundt omkring i USA og Europa, og tar med seg et unikt og eksklusivt show når vi får gjensyn med bandet på Ekebergsletta.

Vi holder oss i Norden på neste band også, og da skal vi til Sverige og deres powermetal-helter i HammerFall. Etter at de egentlig skulle spilt i 2020 og 2021, og ikke dukket opp på plakaten i fjor, er det en ekstra stor glede å ønske de velkommen i 2023!

Et band som ikke trenger å reise like langt for å komme seg til Ekebergsletta er Aura Noir. De spilte sist på Tons of Rock tilbake i 2015, og har siden gitt oss det fabelaktige albumet Aura Noire. Dette blir deilig bekmørkt!

Billetter i salg fredag 11.11 kl 10 hos Ticketmaster!