«The Famine» er siste spor på det kommende albumet Undergang som slippes i sin helhet 14. juni på Fysisk Format.

Bandet forteller:

- The Famine er et tenkt fremtidsscenario av hva som kommer til å skje hvis vi fortsetter å utnytte planetens ressurser slik vi gjør i dag, hvor mer og mer jord blir daujord. Teksten er pakket inn i våre felles musikalske referanser, fra 80-talls thrash til moderne metal, og kulminerer i et siste parti som kunne ha fortsatt inn i evigheten. Det er det siste sporet på albumet, så det eneste riktige var å gå for en lang fade-out. Det er jo blitt retro, så det passer egentlig låta perfekt.

Prosessen med å skape plata Undergang har vært preget av at vokalist Jimmy Nymoen flytta frå Oslo til Ålesund, og ikke kunne delta på øvingrommet i like stor grad som før da låtene ble jobbet fram, dermed har vokalen ikke har vært en umiddelbar del av låta og lydbildet.

Bandet forteller:

- For å kompensere for Jimmys fravær har nok instrumentene - bevisst eller ubevisst - utfordret seg selv på detaljnivå i større grad for å opprettholde interessen i låta. Resultatet er et album toppet med fete riff og detaljer, som vi føler er vårt beste hittil.

På Undergang holder SIBIIR det autentisk, med rett fram trommer, bass og gitar i få lag, så nært opp til live-opplevelsen som mulig. Bandet trekker linjer til band som From Ashes Rise, Tragedy, Disfear og At The Gates. Plata preges av flere episke partier enn før, og de har også kokt fram sin første instrumentallåt. De har fokusert mindre enn før på å gjøre ting komplisert og intrikat, og tenkt at «Simplicity is the ultimate sophistication».

Albumet ble spilt inn i Caliban Studios, som siden sist har flytta seg fra Oslo-gryta og ut på landet. Det ble 10 dager i studio borte fra storbyen, med Ruben Willem bak spakene, som bandet har hatt lyst til å jobbe med lenge.

SIBIIR består av Eivind Kjølstad (trommer), Jimmy Nymoen (vokal), Kent Nordli (bass), Steffen Grønneberg (gitar) og Tobias Gausemel Backe (gitar).

Undergang er innspilt i Caliban Studios ved Storsjøen fra 23 september til 1 oktober 2023 av Ruben Willem. Ekstraopptak er gjort i FrontRow Studio i Ålesund 20 oktober av Fredrik Ingebrigtsen og i Brageveien Studio, Oslo 16. November 2023 av Øyvind Røsrud Gundersen.