Mats Wawa kan både være en mann og et band, det kommer litt an på hvem du spør, men mest av alt er det et musikk-kollektiv. Et kollektiv som fint kunne flyttet inn i huset i «Tillsammans»-filmen, eller reist på tur med Grateful Dead eller MacDemarco nedover langs California-kysten.

Dette er riffbasert pop, med et catchy refrenger, og «Psychedelic Overlord» er den andre singelen fra Mats Wawas kommende debutalbum som slippes høsten 2017.

Mats Wawa sier selv: «Vi er et lite kollektiv med base i Oslo, som utforsker rock med bandana og selvinnsikt, altså møtepunktet mellom 70-tallsrock ala Pugh Rogefeldt og den mer moderne psykedeliske pop og rocken fra dagens indie og retro/revival-sjangere».

Det er ikke lenge siden siden Mats Wawa debuterte på Trondheim Calling 2015, og har siden rukket å spille på Bylarm, Øyafestivalen, Pstereo-festivalen og Trondheim Calling igjen i 2017. Det engelske musikkmagasinet «NME» trakk blant annet frem Mats Wawa som et av høydepunktene på Bylarm.

Bandet slipper også musikkvideo til låta i dag.

- Det jeg liker med videoen er at det går så sakte, og fraværet av handling og mennesker gjør at man glemmer litt hva man ser på. Eller, i det minste hvorfor man ser på. Synes fort musikkvideoer kan bli litt for påtrengende og narrative, så var deilig å bare se noen snutter fra hjembyen med billige fargefilter, sier Mats til Musikknyheter.no

- Videoen er en hyllest til alle de litt slitne og nedsøla ballongene med påklistra smil. Som er på jakt etter kjærligheten, i en verden hvor det er vanskelig å møte andre ballonger, forteller regissør Anders Hegland til Musikknyheter.no

Singelen «Psychedelic Overlord» slippes på Ville Vesten Plateforening 10. mai.