Mats Wawa er ute med debutalbum Mild Nights i dag, og over ser du premieren på videoen til låta All Along The Seaside.

«Videoen er filma og klippet av Tord Frafjor med bilder fra Kragerøsommeren. Dette resonerer godt med sangens tematikk som handler om en tenkt romanse i 15-16 års-alderen i Kragerø som aldri skjedde. En slags "Sommerflørt" på campingplassen på Jomfruland. Videoen passer fint inn i denne ideen uten å egentlig ha kommunisert innholdet med bilder fra den idylliske skjærgården, forteller Mats til Musikknyheter.no

Mats Wawa kan både være en mann og et band, det kommer litt an på hvem du spør, men mest av alt er det et musikk-kollektiv. Et kollektiv som fint kunne flyttet inn i huset i «Tillsammans»-filmen, eller reist på tur med Grateful Dead eller MacDemarco nedover langs California-kysten. Det er en lun gjeng vi har å gjøre med her, og deres internasjonale psykedelia passer like fint inn på sendeflatene til de aller fleste radiostasjoner, som i en svett kjeller med fukt i taket og dårlig lufting.

Mats Wawa sier selv: «Vi er et lite kollektiv med base i Oslo, som utforsker rock med bandana og selvinnsikt, altså møtepunktet mellom 70-tallsrock ala Pugh Rogefeldt og den mer moderne psykedeliske pop og rocken fra dagens indie og retro/revival-sjangere».

Det er kun et år siden Mats Wawa debuterte på Trondheim Calling 2015, og har siden rukket å spille på Bylarm, Øyafestivalen, Pstereo-festivalen og Trondheim Calling igjen i 2017. Det engelske musikkmagasinet «NME» trakk blant annet frem Mats Wawa som et av høydepunktene på Bylarm.

Det blir altså mye bandana og psykedelisk pop i 2017. Tenk Real Estate møter Euroboys, eller Pugh møter Mac, så er du i riktig sfære.