Kai Gundelach slapp i februar EPen SHAPE, som første halvdel av albumet Shapeshifter. Her fikk vi oppleve en ny og nedtonet side av artisten som er mest kjent for sin synthpop. Svevende lydlandskaper, akustiske gitarer og rolig stemning som lekte og danset med de mer kjente synth-notene som vi allerede er vant til.

Videoen til forrige single Vinter, har allerede vært ute en måned, og i dag kommer video og singel nummer to, nemlig Golden. Her har subway creatures blitt byttet ut med et skråblikk på musikkbransjen, blandet med nydelige Hemsedal-landskap - og litt smakfull nakenhet!

- Jeg hadde hatt en skrivetur alene i hytten til Fredrik for å skrive om Nøkken og de tingene jeg tenkte på tidlig i albumprosessen. forteller Gundelach til Musikknyheter.

- Deretter hadde Fredrik en idé om å filme der oppe sammen med Pål Ulvik Rokseth [filmfotograf og låtskriver] og Ole Ulvik Rokseth [låtskriver]. Det at Pål var med i seg selv gjorde at vi visste at det kom til å bli fantastisk fine analoge filmopptak. Samtidig var dette i en periode der jeg hadde en veldig opprivende hendelse som skjedde i mitt liv, som videoen tydelig bærer preg av. Det ble en hektisk langhelg med mye filming, der det var kaldt og lite søvn. De filmene som ble laget var for vage i seg selv, og folk rundt meg hadde ulike meninger om filmen. Dette endte med at Fredrik og jeg prøvde å sette disse bildene inn i et tydelig konsept, som er det endelige resultatet.Regissør Fredrik Harper utdyper:

- Utgangspunktet for dette prosjektet var egentlig en mye enklere idé enn slik resultatet ble. Etter at Pål, Ole, Kai og jeg var ferdig med de første opptakene, så vi at vi kunne forvalte materialet på en annen måte enn tiltenkt og valgte å skyte mer og bygge et ytterligere univers rundt det vi allerede hadde.

- Mens Pål var bortreist i Ungarn samlet jeg en ny gjeng med fotograf Alvilde Naterstad og gjorde disse opptakene. Jeg likte tanken om å caste en fake manager og tulle med det relasjonelle mellom artist, management og label og de ofte feilskrudde forventningene rundt viktigheten av "content" for en artist. Det har jo blitt en voldsom forventningen om at musikere skal synliggjøre og promotere seg selv gjennom visuelt innhold i alle mulige flater i dag og dette har nok mange artister bare lært seg å deale med, men det er komisk hvor mye tid som går til dette som kanskje kunne blitt brukt til å spille og jobbe med musikk i stedet.

Gundelach forteller likevel at dette ikke er hans egne direkte opplevelse av musikkbransjen:

- Det er feberdrømmens stiliserte bilde av showbusiness' syn på innholdsproduksjon.


Se videoen øverst i artikkelen.

EPen SHAPE er ute nå.Besøk Gundelach på Facebook