— Ensom ble skrevet lenge før Pandemien inntraff, men omstendighetene har på mange måter gitt låten nye meninger for oss, som også er grunnen til at vi ville kle den i en ny drakt, forteller bandet om låta.

— Det siste året så har mange fått føle på på ensomheten, kanskje for første gang eller bare som en kontinuitet av livet som var, før hverdagen ble snudd på hodet. Men vi har også sett her hjemme, og verden rundt, en følelse av fellesskap og solidaritet, der mange har ofret mye for å ta vare på de mest sårbare gruppene i samfunnet. Så nå som verden sakte men sikkert åpner opp, så føler vi at det er viktig å ikke glemme de som sitter alene, de som kanskje har tatt seg til rette med ensomheten og fant litt ekstra trøst i at vi alle satt i samme båt.

— Låten er i så måte en oppfordring til å ringe den vennen du ikke har snakket med på et år eller invitere dem med ut for en prat. Det er ikke å si at man bør presse folk som helst vil være alene, men det skader ingen å bare spørre «Er du ensom?» og isåfall kan du i hvert fall snakke med meg.

Opptredenen ble filmet på baren ‘Safe As Milk’ I Oslo, for å kanskje minnes den tiden vi kunne dra ut å sosialisere.

— Det var dessverre litt for mørkt til å skimte den «apokalyptiske bar-stemningen», men vi fikk tatt noen drinker etter siste dag på sett, og i et lite øyeblikk kunne vi skimte hva hverdagen en dag ville føles som igjen.

Ensom (Unplugged) er filmet og klippet av Thomas Bottolfsen. Lys design av Endre Lohne. Audio tatt opp og mikset av Florian Döderlein Winter. Masteret av Tom Ignatius. Strykere: Claudia Stepien, Sophia Cabo og Ingjerd Forbord

Forsidefoto: Are Næsset