Verdensrommet er et spennende prosjekt fra Telemark, og torsdag kveld spilte de unge guttene på Rockefeller Annex under by:Larm. Med sangtekster på norsk, inspirasjon fra Beach Boys og Phil Spector, og et uttrykk som de selv kaller "euforisk spacerock", kunne man finne innflytelse fra fler ti-år tilbake i tid. Bandet klarte seg bra foran et kritisk musikkpublikum – selv med manglende medlemmer pga sykdom. Og at bandet allerede har bygget seg opp en fanskare var tydelig foran scenen, hvor det var tilløp til både smådansing og allsang.

picture

Vokalist Andreas Høvset har sterk utstråling som frontfigur, og bandet føles stødig og samspilte. Det konserten falt igjennom på var den enorme klangen de brukte i alle låtene. Når et band lager låter – og klarer å skrive gode låttekster - på norsk, vil man gjerne høre hva vokalisten synger, men i går druknet de aller fleste tekstene i all klangen, hvilket var veldig synd. Med litt justering ville man forhåpentligvis fortsatt kunne få frem den flytende og svevende følelsen, samtidig som man hadde fått tak i substansen i tekstene - også live.

I løpet av det halvtimes lange settet fikk vi høre en god del smakebiter fra katalogen til Verdensrommet, blant annet Sidelengs og Nytt, og bandet har et godt grunnlag for å overleve som band. Med litt lydjustering og enda litt mer rutine i tillegg, vil Verdensrommet kunne bli et av by:Larmbandene vi kan få høre mye mer om fremover.