Da Maria Mena gikk på scenen under Norwegian Wood søndag kveld hadde folk endelig begynt å trosse skyggen foran scenen og det var en god mengde mennesker som hadde samlet seg i Frognerbadet. Og det var litt av en hitparade vi fikk servert av Oslojenta denne kvelden, allerede fra de to første låtene, You're The Only One og Belly Up, begge i ny hardtslående elektronika-innpakning som publikum så ut til å sette stor pris på.

picture

Mena har etterhvert blitt en helproff sceneartist som utstråler både lekenhet, sårbarhet, sikkerhet og frihet på scenen. Hun småpratet med publikum mellom låtene, fikk i gang allsang på All This Time, og imponerte med låter fra det kommende albumet Weapon In Mind. At også de eldre låtene har fått samme elektronikabehandling som Menas nye låter passer godt live. De ble skrevet i forskjellige aldre og livssituasjoner, men har fått en felles sound som syr det hele sammen med en sterk rød tråd, og som kler liveformatet veldig godt. Det hele var tøft, dansbart og friskt, og klarte på imponerende vis å vekke opp de døsige menneskene som satt henslengt utover gressbakken i solsteken.

picture

Når låtene i tillegg har sterke budskap om usynlig smerte, om egenverd, om mobbing og å aldri gi opp men å kjempe videre, får det hele en ekstra dimensjon og en troverdighet og råhet som mangler så altfor ofte i dagens popmusikk. Mena har vokst enormt som vokalist, og briljerte lekende lett på låter som teknisk sett er vanskelige å synge. De nye låtene vi fikk høre lover også meget godt for det kommende albumet; som You Hurt The Ones You Love, All The Love, hiten Fuck You og den kommende singelen I Always Liked That. Alle låtene med sin egen styrke og hitpotensiale, og alle viste en Maria Mena som utvikler seg i en meget spennende retning musikalsk.

Det er bare å glede seg til å høre studioversjonene av disse låtene når albumet er ute, for både materialet og Maria selv imponerte stort i Frognerbadet søndag kveld.