Foto: Marius Dale, Norwegian Wood 2017

Advokat Andreas Strime Christensen er oppnevnt som bostyrer, og han sier at en nylig gjeldssanering ikke var nok til å redde festivalen.

– Jeg kan bekrefte at Norwegian Wood er konkurs, og at det er kommet en oppbudsbegjæring i dag, sier Christensen til E24.

Selskapet har en gjeld på rundt syv millioner kroner, opplyser bostyreren. Av dette er 2,5 millioner kroner til aksjonærer, og det øvrige til eksterne leverandører, sier Christensen.

Selskapet som driver festivalen Norwegian Wood ble slått konkurs i Asker og Bærum tingrett tirsdag.

Det var selskapets styre som begjærte oppbud for Norwegian Wood, og tingretten sa seg enig i at selskapet har mer gjeld enn eiendeler og at det ikke er grunnlag for videre drift.

Norwegian Wood har vært kjent for sine store internasjonale headlinere, men da festivalen var tilbake i Frognerbadet i sommer var det kun norske artitser på programmet.

Da Norwegian Woods redningsmann og tidligere festivalsjef, Svein Bjørge, gikk inn for å redde Norwegian Wood, var det med en klar idé om hvordan 25-årsjubilanten skulle feires. Historiene og minnene om festivalen er like mange som de flere hundretusener av besøkende gjennom årene. Nærmere 70% av alle artistene som har spilt på Norwegian Wood gjennom 25 år er norske, og det skal markeres. Norwegian Wood er en av de viktigste festivalscenene for norsk musikk gjennom tidene.

- Jeg er både glad og stolt over valget, som sikkert oppleves kontroversielt av enkelte. Men et poeng er at norsk musikk også selger billetter, norske artister trekker publikum. I et stort antall. Så hvorfor ikke gjøre en ren norsk festival når man først skal feire Norwegian Wood?, sa Svein Bjørge da programmet ble lansert.

Men artister som Susanne Sundfør, Kari Bremnes, OnklP & De Fjerne Slektningene og Raga Rockers var ikke nok til å trekke det store publikumet Frognerbadet i år.

Norwegian Wood har blitt arrangert årlig siden 1992.