Kavinsky, eller Vincent Belorgey som han egentlig heter, er en fransk skuespiller turned house-artist, som har gjort stor suksess med sitt bidrag til Ryan Gosling filmen Drive fra 2011, med låta Nightcall.
Etter å ha gitt ut diverse EPer gjennom de siste årene, kom han i februar i år med plata OutRun. Musikken hans, som er inspirert av 80- talls filmmusikk, har flere ganger blitt sammenlignet med både Daft Punk og Justice.
I går spilte han for første gang i Norge, for en stappfull Storsal på Studentersamfundet i Trondheim i forbindelse med UKA '13 og hans turné OutRun tour.

Kavinsky_1 photo IMG_1117_zps9179c61d.jpg


På grunn av et litt begrenset reportoar, ble ikke settet til Kavinsky lengre enn litt under én time, men for en time det var. Storsalen var utsolgt, og i minuttene før var det ingen tvil om at folk hadde gledet seg lenge. Scenen var mørkelagt, og i det klokken begynte å nærme seg ti, senket også lyset i salen seg. Det eneste man kunne se i det en mørk skikkelse inntrådde scenen var gløden av sigaretten han hadde i munnen, den røde og hvite bomberjakken, og wayfarerbrillene med de røde lysene i.
Scenen ble lagt i røyk, og i det han begynte å spille var det stormende jubel i salen, og upåklagelig stemning, toppet med starten på det som skulle vise seg og bli et ekstremt kult lysshow.

Kavinsky har gjort en god jobb med å skape seg et image, og settet hans er også preget av hvor sikker han er på nettopp dette. Konseptet Kavinsky er historien om en mann som i 1986 krasjet ferriarien sin, og som kom tilbake som en zombierobot i 2006 - låtene til Kavinsky forteller denne historien.

Kavinsky_2 photo IMG_1307_zps2ab28d80.jpg

Konstant med en sigarett i munnen på scenen, ingen lys på seg, men et utrolig lysshow - og kun synet av solbriller med røde laser øyne, skapte han en mystikk rundt seg selv som gjorde at han ikke mistet oppmerksomheten til publikum ett sekund. Det faktum at han heller ikke hadde noen mikrofon bidro også til dette, og selvom han ikke fikk sagt noe til publikum var det nok av frieri til de i form av gestikulering og hender i været.

Blant låtene han spilte var ProtoVision, Roadgame (hvor han har med seg The Weeknd), Odd Look og selvfølgelig Nightcall - alle fra det nyeste albumet OutRun.

Mot slutten, etter at han hadde avsluttet med Nightcall, gikk han frem på scenen og hilste på publikum som sto på første rad. Han brukte gode fem- ti minutter på å stå og showe med salen. Vi fikk også se noen dance moves - til stor glede for mange. (Moonwalk og robotmoves selvfølgelig, da han i musikkvideoene sine fremstår som nettopp det; en zombierobot i rød bomberjakke som kjører rød ferrari testarossa (ghost car), og redder digg(e) dame(r) i nød.)

Kavinsky_3 photo IMG_13281_zps672f0fe1.jpg

Konserten alt i alt var nok akkurat det folk hadde forventet seg, pluss litt til. Det var spennende og livlig hele veien gjennom, og kombinasjonen av Kavinskys 80- talls synth house og et lysshow med strober som kunne gitt hvem som helst et epilepsianfall, gjorde kvelden til noe man sent vil glemme.

Foto: Øystein Blix Walderhaug

Kavinsky på Twitter

Kavinsky på Facebook
Kavinsky på Spotify