Grinderman
Orange Scene, fredag 4. juli
Det var en Nick Cave i storform som gikk på scenen vel halv elleve denne fredagskvelden. Her var det garagerock fra første stund, med en lyd så høy at det nesten gjor vondt i ørene. Det hadde ikke skadet om den var satt litt ned.

Likevel, å se ”gamle” Nick Cave rocke som om han var tyve år igjen, det var nærmest en fryd for øyet. For på rekke og rad kom flere av låtene fra bandets selvtitulerte album, og det er definitivt noe helt annet å se gutta fremføre disse låtene kontra de låtene man har fra Nick Cave & The Bad Seeds. Dessverre fikk jeg ikke med meg hele konserten, for jeg måtte løpe videre å få med meg en del av Battles.

Battles
Odeon, fredag 4. juli
Om det var høy lyd under Grinderman, ja så var det mye lyd fra Battles. Albumet Mirrored er vanskelig, men likevel utrolig fantastisk, og akkurat slik var det også under konserten. For uvitende ville det nok høres ut som mye lyd satt sammen, mens andre visste at dette faktisk er blitt satt sammen i et system. Dessverre hadde festivalen gjort det svært vanskelig for publikum denne fredagen, og etter en knapp halvtime måtte man løpe videre for å få med seg Yeasayer. Likevel, det som ble sett og hørt av Battles var glimrende.

PS: Ingen karakterer gitt siden jeg ikke fikk med meg hele konsertene.

(Photo: Lars-Ove Håhjem/Janne Eikrem)