Indieduoen No Age fra Los Angeles kom for alvor i søkelyset i denne delen av verden med sin første Sub Pop-utgivelse Nouns i 2008. Den gang gjorde de fine, kontante og hardtslående opptredener på blant annet Roskilde og Øya.

På Landmark i Bergen var mange møtt opp for å se duoen bestående av den syngende trommis Dean Spunt og hans gitarmakker Randy Randall. På scenen har gutta denne gangen fått med en tredjemann på sampler, noe som gir et litt mer variert lydbilde.

Jeg tror ikke jeg har sett så mye utstyr koblet opp på relativt intime Landmark før og støyveggen som møtte publikum vil nok gi mange av de fremmøtte en god dose øresus utover natten. Både Dean og Randy har god energi på scenen og publikum begynner etterhvert å bevege seg litt til musikken.

picture

Setlisten består for det meste av låter fra nevnte Nouns og en god bråte fra den rykende ferske Everything In Between, som er en plate jeg ikke har fått satt meg noe særlig inn i. Mye på grunn av dette føler jeg det er en del gode tilløp men at det etter en stund ut i den drøye timelange konserten begynner å bli litt lite variasjon.

Når konserten nærmer seg slutt annonserer Randy at de skal over til England tidlig neste morgen og gjøre en innspilling på BBC og at de har noen nytt materiale de vil teste ut i den forbindelse. En ganske mellow, instrumental bestående av sampling og gitarer gir et fint pusterom i den ellers energiske opptredenen og lykkes med å bryte opp før gutta kjører en siste energiutblåsning over publikum.

For all del er det mye bra her, men jeg tar meg selv i å kjede meg litt utover på grunn av den manglende variasjonen og at vokalen til dels forsvinner i den enorme gitarstøyen. Det kan være at den drøye timen blir i lengste laget for min del og at jeg derfor syntes festivalkonsertene for to år siden passet No Age bedre. Skryt for det pene visuelle showet på prosjektorene skal de uansett ha.No Age på MySpace