Astra Kulturhaus ligger en kort gåtur fra East Side Gallery i Berlin, hvor rester av muren som en gang splittet byen står utsmykket med kunst og graffiti. Det mørke og dunkle lokalet var kun opplyst med røde lys på søylene som gikk nedover mot scenen. Selvfølgelig hang den obligatoriske discokulen i taket.

Etter en kjapp og energisk oppvarming fra Admiral Black var det duket for TV On The Radio. Noen amerikanere som sto ved siden av meg var bekymret for at fokus skulle ligge kun på årets Nine Types Of Light, siden albumets navn var nevnt på billetten. Det hadde de ikke trengt å bekymre seg nevneverdig for. Brooklyngutta starter nemlig like godt med Young Liars fra 2003 før The Wrong Way gjør meg imponert over at mannen på trompet bak på scenen greier å holde følge.

Tunde Adebimpe danser sexy og svett rundt på scenen mens skjeggete Kyp Malone blåser ut støyende gitarriff og får meg til å angre på at jeg ikke tok med øreproppene.

Siste singel ut, Will Do, fungerer optimalt og både lightere og mobilkamera lyser opp salen i Astra Kulturhaus. Tunde har en utrolig stemme og bruker i tillegg en masse effektboxer og pedaler for å vri og vende på den.

Province er også en deilig neddempet låt, som gir konserten fin variasjon, selv om jeg tar meg i å savne David Bowies koring fra studioversjonen.

Mens gitarer stemmes ropes det ut ønskelåter. Kyp Malone sier at de er et band som holder seg til planen og at de vil følge setlisten, men han legger samtidig til at vi vil bli fornøyde med de neste låtene. Det var en underdrivelse. Publikum gikk amok på låter som Staring At The Sun og selvfølgelig den essensielle TV On The Radio-låten Wolf Like Me, fra Return To Cookie Mountain, som ble levert i en ekstra støyende utgave.

A Method er første ekstranummer og Kyp Malone forsikrer karen som roper etter Dancing Choose om at de skal spille den om de kommer igjennom neste låt. Det er flere enn den ivrige karen som blir happy når de første tonene av Dancing Choose lyder fra scenekanten og Tunde Adebimpe er helt ute på kanten av scenen og danser seg gjennom låten. Ja, til og med den skjeggete Kyp Malone gjør noen dansesteg bak sitt arsenal av gitarpedaler.

Publikum roper fremdeles på mer og en ganske improvisert, men funky, versjon av temalåten fra Ghostbusters-filmene fra 80-tallet får virkelig tyskerne med på allsang. Konserten er ubønnhørlig over men det er mange som blir igjen og danser under discokulen etter showet.

TV On The Radio passer virkelig godt på en så liten scene og så ut til å trives godt i Astra Kulturhaus. Lyden var dessverre ikke helt på det jevne og til tider hørte man Kyp Malones gitar litt for godt, men dette kom seg utover i konserten.
TV On The Radio spiller på Roskilde på lørdag.