Da debutalbumet til Two Door Cinema Club kom ut for snart halvannet år siden var jeg en av de som ropte høyest. Allikevel var jeg skeptisk til om låtene fortsatt holdt mål så lenge etter i det jeg tråkket meg opp alle trappene til Kastellscenen, litt for sent ute. Befriende var det derfor å finne ut at låtene bare hadde vokst enda mer på folk, og var på langt fra overspilt eller overdanset. Området var overfylt med festglade mennesker som danset og sang, var i generelt godt humør, og kunne alle låtene på rams, til bandets store begeistring. Bandet virket også mer selvsikre på scenen enn tidligere. De var ekstremt velspilte, lyden var klokkeklar og kjemien med publikum satt.

Jeg fikk ikke med meg starten, men usikre kilder kunne fortelle meg at bandet åpnet med megahitene Cigarettes in the Theatre og Undercover Martyn. Litt kjipt at jeg ikke fikk med meg det, det var sikkert helt vilt. Men vi vet jo alle at Tourist History er en eneste stor hitparade, så jeg fikk med meg alle de andre hitene heldigvis.

Gledelig var det også å få vite at bandet jobber med en oppfølger, som er ventet tidlig 2012. Vi fikk servert et par låter derfra, og det låt veldig Two Door Cinema Club. Noe må sies å være et kvalitetsstempel.

Vokalist Alex Trimble hadde også klipt seg for anledningen, noe han poengterte selv ble veldig bra. Bandet avsluttet den 50 minutter lange konserten med den dødsfengende I Can Talk, til stor jubel, allsang og ekstra mye dansing.
Foto: LARS OLAV DYBVIG