Du har kanskje ikke hørt om dem eller på dem, men du kommer garantert til å høre mer av dem. Trondheimsgjengen Short Skirts sikret seg Ukas Urørt i mai, og har siden jobbet i skjul med en egenprodusert EP. Denne gjengen gjør alt fra kaffekoking, innspilling, og miksing helt på egen hånd i ekte Do-It-Yourself punkstil.

Selv har de gått seg lei av «ektefølt» og melankolsk musikk som har dominert de siste årene, og ønsker å skape en reaksjon mot denne til tider pretensiøse musikken.

- Som regel kommer gitarist Per med ei låt uten tekst. Vi jammer på den mens vokalist/wildcard Espen improviserer teksten. Akkurat hvordan tekstene blir utformet varierer en hel del, men det som er sammenfallende er at tekstene ikke skal ha et kleint budskap liksom. De kan handle om å ikke ha penger til sigg, at bestevennen din er en transvestitt, eller et ønske om å reise til Mexico. Du vet sånn Lynni Le Trekrem-shit.

Utrykket består av intensive, enkle og drivende riff, krydret med en surfete gitar. Slik dannes det eksplosive og beinharde låter om nabojenta og andre folkelige tema. Garasjesurfpunk; om man skal plassere det i et sjangerunivers. Med sine solide og aggressive låter, har Short Skirts spikret sammen en EP som er en aldri så liten sensasjon.

Oppstart for bandet var tidlig i januar, og siden den gang har det gått fort i svingene. Responsen blant omgangskretsen for gutta var god, og ved å sikre seg annerkjennelse fra urørtredaksjonen var steget videre tatt. Siden da har gjengen snurret jevnlig på P3 og hadde nylig sin debutkonsert på Knaus i Trondheim som allerede har oppnådd et lite legendestatus:

- Vi hadde debutkonsert på Studentersamfundet nå i September. Det var sabla bra. Tjåka fullt, én gråtende kvinnelig fan (ikke jug) og bandets lykkeligste øyeblikk da rytmegitarist Håvard fikk en svett BH kasta i ansiktet.

 photo 44ec3c59-677b-4513-be22-474621be4380_zps094cbb13.jpg

Foto: Foto.samfundet.no

Veien videre virker lovende, da mye er på gang for kameratgjengen.

- Det er en del i gjerde om dagen. Onsdag har vi releasekonsert til vår debut-EP på Blæst i Trondheim. EP’en slippes i den anledning på Wimp, Spotify og Itunes. Vi skal også signere med et bergensbasert plateselskap, A New Direction Music. Resten av året skal vi bruke til å spille inn debutplate og lage musikkvideo. Ballen ruller virkelig om dagen.

EPen kommer plutselig på spotify , ligger allerede på soundcloud , og gjengen er såklart både på urørt og facebook. Urørtfinale nærmer seg; intervjueren spår deltakelse fra Short Skirts. God lytting!