Foto: Bernt DyrstadFredrik William Olsen, for mange kjent fra bandet Kråkesølv, har akkurat sluppet albumet Kosmos og kaos. Det er hans tredje soloalbum, i tillegg til at han har gitt ut fem album med Kråkesølv, så han ingen nybegynner i gamet. Vi har nå valgt å bli litt bedre kjent med han, og har stilt han 15 kjappe spørsmål.

1. Hva er din favorittlåt blant egne låter, og hvorfor?

- På min nyeste skive Kosmos og kaos tror jeg at låten Ikke prøv er min favorittlåt. Den har fin flyt. Fun fact: arrangementet er inspirert av 2 Chainz' låt Trap back!2. Hva er din favorittlåt blant andres låter, og hvorfor?

- Dire Straits - Love over gold. Vet ikke helt hvorfor, men har alltid elsket den låten.


3. Hvilken musikk hører du helst på selv?

- Det må bli Dire Straits på dette punktet også. Det er et band som har fulgt meg hele livet, og for tiden driver jeg og noen kompiser å stable et tribute band på beina . Vi kaller oss De Streite!4. Fortell om din beste konsertopplevelse, som artist?

- Jeg tror det må ha vært da vi med Kråkesølv framførte bestillingsverket «Kjetterbålet» på Varangerfestivalen i 2015. Det var noe vi hadde jobbet veldig lenge med, og det var utrolig mange mennesker involvert både på og av scenen. Temaet vi hadde valgt å bygge bestillingsverket rundt var trolldomsprosessene i Finnmark på 1600-tallet. Det var første gang vi gjorde noe slikt, og jeg tror aldri jeg har vært så nervøs før. Men det gikk veldig bra!


5. Fortell om din beste konsertopplevelse, som publikum?

- Det første som popper opp er konserten med Gentleman på Reggae Sundance Festival i Eindhoven i Nederland i 2004. Jeg var superfan av reggae på den tiden, og hadde gått rundt med Gentleman på ørene i flere måneder i forveien. Det var min første gang i Nederland. Jeg var 16 år gammel og hadde reist dit sammen med kjæresten min som var litt eldre enn meg. Det var nydelig vær og sykt god stemning! Konserten i seg selv var også ganske bra.


6. Hva er det beste med å drive med musikk?

- Å ikke ha en vanlig jobb. Det er utrolig fint å få drive med det man digger, reise rundt på eventyr og møte masse rare mennesker. Det å skape noe som ikke har vært der før er også veldig givende. Og merkelig abstrakt.


7. Hvis du kunne hatt kun tre ting på raideren, hva ville det vært?

- Rødvin, hvitvin og øl.


8. Hva er tidenes beste norske album, og hvorfor?

- Jens Bjørneboe - Våpenløs. Bjørneboe leser egne dikt akkompagnert av svenske og norske jazzmusikere. På tross av at man tydelig hører at mannen er andpusten og full, så leser han utrolig vakkert.


9. Hva er den beste musikkvideoen du har sett, og hva gjør den så bra?
- Shaggy - Boombastic. Husker sykt godt da den kom. Hadde aldri sett eller hørt noe lignende. Digger den fortsatt.10. Hva var det første albumet du kjøpte selv?

- Coolio - My Soul. Før det hørte jeg bare på kassetter med låter som jeg hadde tatt opp fra radio.


11. Hva ville du bli når du ble stor, da du var liten?

- Jeg tror ikke jeg hadde noen klar tanke om hva jeg ville bli, men jeg pleide visstnok å si at jeg i hvert fall ikke skulle bli musiker!


12. Hvor er det ultimate drømmestedet å ha spillejobb, og hvorfor?

- Hamningberg i Finnmark. Fordi det er som å tre inn i en annen verden når man kommer dit. Tror det ville vært magisk å spille der.


13. Hva er ditt favorittsted i Bodø, og hvorfor?

- Dama Di. Bodøs beste scene og bar, og mitt andre hjem.


14. Hva bør man absolutt få med seg, hvis man er i Bodø?

- Man burde bevege seg ut av sentrum. Uansett hvilken retning.


15. Hva er det beste med å spille solo, og hva savner du mest når du ikke er med Kråkesølv?

- Alle fordelene jeg kommer på blir på sett og vis også ulemper. Jeg liker begge delene like godt. Det er selvfølgelig gutta i bandet jeg savner når jeg ikke er med dem.