- Vil dere ha kaffe eller? Snus? Sigg? Velkommen! Kult å se dere igjen.

Denne flotte velkomsten er ganske beskrivende for hvordan det er å møte de sympatiske gutta i Tuba Tuba. Oslobandet, som spilte på Get Dancy i november, består av en vennegjeng som alle bor sammen i et musikerkollektiv på Ullern.

Med en gang vi kommer viser gitarist og vokalist Truls Ludvig Johnsen oss noe gutta har fått tak i.

- Sjekk! En sitar på boks!

picture


I mikserommet sitter Hans Andreas Horntveth Jansen og gjør teknisk arbeid på Macene. Han er forøvrig fettern til alle Horntvethene i Jaga Jazzist. Her inne blir vi vitne til litt av sounden debutplata kommer til å få. Sitaren på boks gir inntrykk av at det blir en ganske utradisjonell tilnærming til synthpopmusikk, og det kan gutta også bekrefte.

- Vi er ganske schizofrene når det kommer til sounden på skiva. Det blir en stor variasjon fra østeuropeiske partier, ekstatisk elektropop, rock anthems, indisk, til veldig store og episke Sigur Rós-aktige låter.

- Det gjenspeiler oss som personer også. Det er litt sånn med oss. Vi spiller alltid med åpne kort mot hverandre, og det er mange ideér som går rett på teip. Vi har mange sider, akkurat som musikken vår.

- Når satser dere på å slippe plata?

- Det er vanskelig å si, akkurat nå er det bare småplukk igjen. Vi vil at det skal bli så bra som mulig, så det blir en del forbedring og pussing fremover. Nå er det ganske nøyaktig 158 dager siden vi starta på plata, så vi begynner å bli klare for å bli ferdige. Vi må også ta hensyn til om det er smart å gi ut et album akkurat nå. Vi vil ikke ha noe tidspress, vi vil lage en dritbra plate. Derfor sier vi at vi ikke forholder oss til tid, vi forholder oss til rom. Men forhåpentligvis kan vi gi ut plata på vårparten.

- Mange har allerede et forhold til dere gjennom låta Discodyr. Vil denne være med på plata?

- Ja, Discodyr er en del av noe demogreier vi la ut. Nå har vi tatt alt det og gjort det slik at det kan funke på et album. Inklusiv Discodyr.- Blir det noen flere liveopptredner i nærmeste fremtid?

- Vi har det litt på vent til albumet er ferdig. Foreløpig er UKA på Rena eneste bekreftede gig. Vi har for øvrig en litt festlig historie fra en gang vi spilte på UKA på Blindern.
Vi skulle varme opp for Datarock, og publikum ga oss veldig bra mottakelse under konserten. Mot slutten ble imidlertid arrangørene ganske stressa, fordi vi gikk litt utover tidsskjemaet. Vi ville gjerne spille ferdig, men mot slutten kom det en sabla sint punker fra arrangørgruppa opp på scenen og skulle kutte lyden. Rett før han fikk gjort det, klarte vokalist Anders Korsmo Løland å smelle et konfettirør rett i punkerens fjes. Det endte med at Datarock måtte feie opp konfettien fra scenen før de kunne spille.
Vi traff igjen Datarock på et hotellrom under Fjellparkfestivalen i Flekkefjord litt senere, og det var ingen sure miner der. Flekkefjord er for øvrig et veldig fint sted.

- Flekkefjord? Har dere spilt der?

- Ja. Det er sånn det er å være undergrunnsband i Norge. Da må man gjerne reise i seks timer for å spille tjuefem minutter. Flaks vi ikke forholder oss til tid, bare rom.

- Hvem er det som skriver låtene deres?

- Vi er veldig demokratiske på låtskriving. Vi lager alle låtene sammen, det er derfor det tar så lang tid. I går stod vi i flere timer og tok opp gitarfeed, liksom. Truls stod med en cellobue og gitaren sin. Det ble veldig fett, da.
- Hvem skal gi ut plata?

- Det er ikke bestemt ennå. Det er flere som er interessert i det. Etter en gig vi hadde på åpningen av Westerdals, tok Universal kontakt med oss. De holder øye med oss, og vi vil definitivt sende greiene til de. Men det er som sagt mange som er aktuelle.

Tuba Tuba blir representert av manager Andreas Hedemann, og består av

Trygve Handegård Dyrstad (trommeslager)
Truls Ludvig Johnsen (gitarist og vokalist)
Anders Korsmo Lørdal (vokalist og gitarist)
Syver Bronken Breiby (tangenter og vokal)
Stian Fjeld Engen (Perkusjon og bass, gouzouki)
Mats Oven Finsen (Bass og synth)

Vi gleder oss til plateslipp!

Tuba Tuba på Urørt
Tuba Tuba på Facebook
Espen Andreassen på Twitter