Det var to blide og hyggelige karer jeg møtte på Kulturhuset over en kaffe tirsdag formiddag. Pelicat, som jeg har skrevet om tidligere, slapp sin første EP forrige fredag og vi møttes for å snakke om blant annet EP'en, historie og fremtid.

Først og fremst, hvordan ble dere til?
- Det var egentlig bare noe som skjedde. Vi dro på hytta 1. nyttårsdag i år med opptaksutstyr uten noen særlige baktanker. Også har det rett og slett bare utviklet seg. Vi holder jo på med andre prosjekter hver for oss som er mer seriøse enn det er med Pelicat akkurat idag, så det er deilig å ha et lite prosjekt hvor vi kan spille, kose oss og få den gode, gammeldagse bandfølelsen igjen.

Hvordan har responsen vært etter dere slapp EP'en?
- Veldig bra! Vi har fått mange tilbakemeldinger om at folk liker greia vi holder på med, selv om vi ikke har jobba hardt for å promotere den nye EP'en eller gjort et kjempestort nummer ut av utgivelsen. Også er vi jo veldig glad i det selv, noe som kanskje vi synes er det aller viktigste.

De er også veldig fornøyd med måten bandet samarbeider og jobber på. «Man får faktisk tid til å sette pris på de tingene man gjør og har gjort» De trives med det at de kan stoppe opp, ta en pause og være fornøyd med resultatet under f. eks prosessen med å lage ny musikk.

Hvordan ble det bestemt at de fire låtene som er på EP'en skulle være med?
- Det var først og fremst de vi ble ferdig med først. Vi hadde også noen andre ideèr som vi spilte inn, men det var disse fire som funka best, og som vi følte var de mest klare låtene.

Og hvordan vet man at en låt er ferdig?
- Rett og slett når det høres bra ut nok. Det er alltid ting å endre på, men noen ganger må man bare bestemme seg for å sette en stopper på miksingen. Man må liksom tenke at folk skal høre ting for første gang, og da vil de ikke reagere på de tingene som vi reagerer på.

Har dere noen planer for fremtiden?
- Vi har ingen tidslinje for fremtiden som at innen da og da, skal man ha gjort det og det, men vi synes jo det er kjempe gøy å spille live. Våre planer for fremtiden går for det meste på det personlige. Vi har jo vært inne på den tanken om en trio er det lureste, ettersom det kan være veldig sårbart og nakent, men siden det funker så bra har vi lagt den tanken fra oss. Så i fremtiden blir det å utvikle det trio-formatet vi har nå og bli bedre som band.

Og når jeg spør de hva deres drømmesamarbeid av musikere ville ha vært så får jeg som svar at de har allerede et drømmesamarbeid med hverandre, men at det eventuelt hadde vært å få inn en produsent og kommer frem til at Kevin Parker (Tame Impala) ville vært det feteste. Mac DeMarco hadde heller ikke vært feil. «En som spiller samme type musikk som oss. En som kunne vært med å utvikle oss og noen vi kunne ha lært noe av». De fleiper også med at en helg med Metallica ville vært fett, men det på en betingelse - at det aldri noen gang hadde blitt gitt ut.

De røper også at på de nye låtene så har sounden utviklet seg litt, selv om de beholder mye av det samme. «Man kjenner at man vil videre og utforske sounden hele tiden».

Hvilke andre norske artister burde man holde et øye med i fremtiden?
- AWAY blant annet. De har noe sjuke greier på gang. Det tror jeg blir noe skikkelig bra etterhvert. (Det skal sies at Andreas fra Pelicat, som også spiller i AWAY, ikke deltok på intervjuet). Ellers er det Mats Wawa. De skal spille på by:Larm iår! Utenom de to er det verdt å nevne denne ukas urørt, The Alfresco Flavour.

De forteller også at de er veldig inspirert av gutta i Australia og Canada på den måten de har sideprosjekter ved siden av sine hovedprosjekter, hvordan de blander folk i de forskjellige prosjektene og hvordan de støtter hverandre i alt de gjør, spesielt i situasjoner der andre kanskje ville sett på noe av det som konkurranse. «Det har på en måte blitt et kollektiv av gode krefter».

Selv om de har forholdsvis lave ambisjoner og aller helst skulle ønske at de kunne fortsette å kose seg, ha det gøy og ta noen turer ut på hytta med utstyret noen ganger i året, har Pelicat allerede nok materiale til en ny EP og den kommer forhåpentligvis utover våren neste år. Spør du meg så kunne den ikke kommet fort nok.

Imorgen, 3/12, har Pelicat releasefest på Dattera til Hagen i Oslo. Har du ikke noe annet på kalenderen så bør du ta turen! Link til arrangementet finner du her