For et par uker siden, skrev vi om musikkscenen Brooklyn Sound, som for tiden har sendt av gårde bandet Syvia til Skandinavia for å turnere her med en rekke gratiskonserter. Vi har snakket litt med bandet, både om deres tilknytning til Norge, og selvfølgelig om musikken deres.

Hva kan dere fortelle våre lesere om Syvia?

Det startet for snart seks år siden, med en tidligere bandkollega som oppfordret meg til å satse på min egen musikk da bandet vårt ble oppløst. Syvia er mellomnavnet mitt, så prosjektet har alltid vært veldig personlig for meg. Besetningen vi har nå, er ikke bare bandkollegaer, men også bestevenner. Noen ganger føles det som om vi er en eneste stor, gal familie. Det er noe unikt med å være så nært knyttet, både musikalsk og personlig, noe som tilfører musikken litt ekstra magi, forteller vokalist, Ruth Mirsky.

Hvordan vil du beskrive musikken deres?

Vi befinner oss i den mørkere delen av elektronisk indierock, og kombinerer grøtete gitarriff, med den mørke, skandinaviske stemningen. Det blir som om nordlyset møter skyskraperne i New York. Du finner mange elementer i soundet vårt, men når alt kommer til alt, handler det om rå følelser.

Jeg har forstått det slik at du slekter fra Norge. Hvordan?

Min mor ble født i Lofoten og de fleste fra den siden av familien bor i Tromsø. Norge er en veldig viktig del av meg og spesielt Nord-Norge har noe hypnotiserende over seg, som har vanskelig å motstå.

Dere turnerer Skandinavia denne uken. Har dere vært her tidligere og hva kan publikum forvente når dere spiller her?

Jeg har vært mye i Norge, men aldri i Sverige eller Finland. To andre i bandet har aldri vært utenfor Nord-Amerika før, så det blir veldig stort for oss. Publikum kan forvente seg et energisk og lidenskapelig liveset som aldri blir det samme fra show til show. Vi kaster oss alltid 100% inn i musikken, som egentlig er den eneste måten den kan fremføres skikkelig på.

Og hva er deres egne forventninger?

Å ha det gøy når vi spiller for nytt publikum og forhåpentligvis få dele musikken vår med fans som ellers aldri ville ha hørt om oss. Vi kjører DIY så dette er en enorm mulighet for oss, og vi kommer til å sette stor pris på hver sekund av det!