Sist Band Of Skulls besøkte Norge varmet de opp for selveste Queens Of The Stone Age i Oslo Spektrum. Torsdag ettermiddag på Slottsfjell var scenen og publikummet noe mindre, men fokuset desto mer på bandet selv. Og til tross for at musikken til tider er mørk og dyster fungerte den svært godt midt på en lys juli-dag.

Med kun gitarist, bassist og trommis til å lage lyd var det litt av en støyvegg som møtte publikum på Kastellscenen. Med låter som The Devil Takes Care Of His Own og I Know What I Am skapte de stor stemning blant de fremmøtte, selv om sletten langt fra var overfylt av mennesker. De som hadde møtt frem viste å sette pris på bandet, og sang og smådanset med, og jublet for gitarsoloer selv om gitarist Russel Marsden langt fra er hverken noen rocke- eller gitargud.

picture

Da er det desto mer schwung over bassist Emma Richardson som breialt buldrer seg vei gjennom basslinjene og som fremstår som det naturlige tyngdepunktet i bandet selv om hun hverken snakker eller gjør mye ut av seg ellers på scenen.

Det hele ble en svært koselig affære på en scene med akkurat riktig tidspunkt og størrelse for et band som Band Of Skulls, et band man etterhvert har blitt riktig så glade i her til lands.