Oroginalitet er ikke det første ordet man kanskje ville brukt til å beskrive Band of Skulls, men å lage musikk kan de fortsatt. Himalayan, deres tredje fullengder, som kommer ut midnatt 31. mars er en deilig plate, med mange gode låter, men som muligens mangler noe nytenkende og originalt som skiller seg fra de to foregående.

Selvom Himalayan høres veldig likt ut som det de har kommet med tidligere, så er det jævlig fengende uansett. Første låta til de tre South Hamptonerne Asleep at the Wheel er kanskje blandt 2014 feteste låter, og det varierer videre i plata fint mellom grove gitarriff pluss kraftig vokal, og nedstemte, mykere partier med gode overganger og stålsikre soloer. Sjette låta Brothers and Sisters er også en å merke seg, for også denne er blandt de bedre rockelåtene man vil høre i år.

Band of Skulls har i det siste varmet opp for blandt annet Queens of Stone Age på deres turné, hvor de også stoppet i Oslo Spektrum, og det er ingen tvil om at dette er et band som ligner både på Queens og andre lignende moderne rockelegender. Eksempelvis Black Keys, The White Stripes eller The Kills. De lager rett frem rock, uten noe hokus pokus og med godt samspill innad i gruppen. Stemmen til bassist Emma Richardson er veldig distinkt, og sammen med gitarist Russel Marsden fronter de en nærmest plettfri vokallinje, som også harmonerer utrolig godt.

Det varieres som sagt godt mellom opptempo og nedstemte låter på plata, og av de roligere skiller spesielt Nightmares og Yaatian (her hører man noe Josh Homme i vokalen til gitarist Marsden) seg ut som de bedre. Tittelsporet Himalayan er også en å merke seg.
På tross av god plateproduksjon, så er det noe med Himalayan som blir litt kjedelig i lengden. Det holder egentlig å høre den en gang, nettopp for det er relativt likt som det de tidligere har kommet med. Men, Band of Skulls er et band med én spesifik sound, og det er kult at de holder seg til den istedenfor å eksperimentere videre forbi det gode lydbildet de allerede har gjort seg kjent for. Med nokså god tid mellom hvert album, så gjør de også at publikum venter lengtende på nytt materiale.

Himalayan er rett og slett et "gå i takt", "nikk på hodet"- album, og Band of Skulls er gode på å lage låter som er lette å like og lette å følge, men allikevel ikke simple. De er tre dyktige musikere som vet hva de driver med, og som tydeligvis digger å lage musikk. I perioden før albumslipp har de gradvis sluppet noen klipp og låter her og der, noe som har gjort at Himalayan er et album mange har ventet på. Forhåpentligvis lever de opp til deres forventninger.

Plata er som sagt ikke nyskapende, ikke spesielt original og ikke særlig ulik tidligere utgivelser, men det er deilig å høre på, fengende, og jævlig kult. De tre britene er alle musikere meg teft og peil, og med mer attitude enn de fleste andre artister på musikkscena for øyeblikket.

Band of Skulls på nett

På Spotify