Søster-trioen fra California har blitt møtt med få nedturer siden de plutselig endte opp på alles lepper fra og med 2012. Det er ikke et mysterie hvordan det har skjedd. For de har ikke bare klart å levere hiter som nesten nådde toppen av Billboard-lista og hatt et debutalbum som har gjentatt seg på samtlige lister over musikkkremen av 2013. De har også allerede knukket koden for hvordan å te seg på scenen.

Stemningen kan ikke gå noen annen vei enn opp når sjarmtrollene starter deres fjerde norgeskonsert med Falling og If I Could Change Your Mind. Kollektiv tromming, gitarsoloer, og ikke minst Este Haims verdensberømte bassfjes er bare få komponenter av det som gjør Haim sine konserter glimrende. Hver av søstrene har lært seg opp til å ofte en svettedråpe eller to når de spiller, og vet hvordan å godsnakke med fansen.

S14 photo IMG_3582_zpsc73045dc.jpg

Angivelig slang de seg inn i en jamsession, som igjen taler til faktumet om at dette er et band som ikke har en massiv låtkatalog ennå. Med andre ord spørs det hvor mye du vil få ut av en Haim-konsert dersom du har sett dem både to og tre ganger før. Her er det så klart det samme materialet som spilles hver gang.

Samtidig er det kriminelt å si noe annet enn at Haim burde være en fornøyelse for alle å se live, selv de som ikke helt takler soft rocken deres. Fra de fyller scenen med deres nærvær, til de avslutter med The Wire, er dette energisk scenekunst mange andre kunne lært av - selv de med ti ganger så mange år i bagasjen.

S14 photo IMG_3514_zps2e30b49f.jpg

 photo IMG_3593_zps02949094.jpg

Foto: Nicolay Woldsdal