Sist de tre skottene i CHVRCHES besøkte Norge, var det Halloween og de var for anledningen oppsminket som svartmetallere da de spilte for et utsolgt John Dee. Da Musikknyheter tok en prat med bandet backstage tidligere denne Slottsfjellsfredagen lo de godt av dette, intervjuet kommer på nett over helgen!

Denne gang var det et helt annet scenario som møtte den sympatiske trioen: sommer, solskinn, varme og en folkemengde veldig klare for å feste. De tre bandmedlemmene, med Lauren Mayberry i spissen, var nok ikke helt der oppe i begynnelsen etter en svært tidlig morgen, men etter et par låter kviknet også de til og så ut til å storkose seg på Baglerscenen. Bandet har en strålende frontkvinne i Mayberry, og hun sjarmerte publikum i senk med humoristiske kommentarer og observasjoner, og et forsøk på å redde en iPad som forårsaket enda større skade. Flankert av Iain Cook og Martin Doherty utgjør trioen et friskt pust med sin lette melodiske elektronika og tilsvarened mørke tekster, og live fungerer musikken svært bra.

picture

Dessverre var lyden til tider forferdelig, og til tross for å ha testet ut forskjellige steder i publikum var det gjennomgående altfor høy lyd, og en dårlig mikset bass som overdøvet nyansene i musikken totalt. Bass i elektronika kan være essensielt, men ikke med en musikk som Chvrches', som heller spiller på melodi og detaljer. Til tross for dette var det en flott konsert vi fikk servert, og publikumsresponsen var tilsvarende, det ble danset og sunget både av de feststemte fremmøtte, og bandet på scenen. Med låter som Gun, Lies og Recover var det en underholdende time vi fikk på Baglerscenen, med The Mother We Share som det store høydepunktet for de mange fremmøtte.